Κυριακή, Ιουλίου 11

Ερντογάν: Στα άδυτα του θερινού παλατιού του «σουλτάνου» – Έχει 300 δωμάτια και ιδιωτική παραλία

 

Την ώρα που η Τουρκία μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Την ώρα που άνθρωποι δεν έχουν να φάνε ούτε ένα καρβέλι ψωμί και ο πληθωρισμός κάνει άλματα, ο Ταγίπ Ερντογάν ως νέος σουλτάνος, απέκτησε και άλλο ένα παλάτι για τις θερινές διακοπές του, αυτή τη φορά στη Μαρμαρίδα.


Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν στον τουρκικό τύπο από το τεράστιο οικοδόμημα του «σουλτάνου» σε μια έκταση 85.000 τμ (ή αλλιως φανταστείτε μια έκταση ίση με 130 γήπεδα ποδοσφαίρου) είναι πρόκληση για τον κόσμο που ζει στην ανέχεια και στα όρια της φτώχειας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sozcu» το παλάτι που ολοκληρώθηκε πριν από δυο χρόνια αλλά για πρώτη φορά διαρρέουν φωτογραφίες του, έχει 300 δωμάτια, ιδιωτικές πισίνες και φυσικά ιδιωτική παραλία.

Βρίσκεται στον κόλπο Οκλούκ στη Μαρμαρίδα απέναντι από τη Ρόδο και ουσιαστικά είναι ένα συγκρότημα 5 θηριωδών κτιρίων το οποίο διαθέτει και αίθουσες συνεδριάσεων σε περίπτωση που κάτι έκτακτο προκύψει όταν ο Ερντογάν κάνει διακοπές, και προκειμένου να μην πηγαίνει μέχρι την Άγκυρα.

Το κόστος του νέου παλατιού αγγίζει τα 86 εκατομμύρια ευρώ ενώ σημαντική είναι και η οικολογική καταστροφή που υπέστη η περιοχή αφού έπρεπε να κοπούν 50.000 δέντρα προκειμένου να κατασκευαστεί ένας δρόμος 17 χιλιομέτρων που οδηγεί στο παλάτι.

Το θερινό ανάκτορο του σουλτάνου Ερντογάν κατασκεύασε για λογαριασμό του τούρκου προέδρου ο αρχιτέκτονας Şefik Birkiye ο οποίος κατασκεύασε και το Προεδρικό παλάτι του Ερντογάν στην Άγκυρα και το οποίο στοίχισε στον Τουρκικό λαό 615 εκατομμύρια ευρώ.

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .