Σάββατο, Ιουλίου 10

Φιάσκο: Ο Κ.Μητσοτάκης μιλούσε πριν 40 ημέρες «για φυσιολογικό καλοκαίρι» - «Έβλεπε» και κτίσιμο του τείχους ανοσίας

40 ημέρες μετά και η κατάσταση μοιάζει εκτός ελέγχουΦιάσκο: Ο Κ.Μητσοτάκης μιλούσε πριν 40 ημέρες «για φυσιολογικό καλοκαίρι» - «Έβλεπε» και κτίσιμο του τείχους ανοσίας

Στις 27 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild, πανηγυρίζοντας -ξανά- για την επιτυχία (!) του εμβολιαστικού προγράμματος, λέγοντας πως μέσα στο καλοκαίρι θα κτιζόταν το τείχος ανοσίας και πως η Ελλάδα θα είχε ένα «φυσιολογικό καλοκαίρι». 

40 περίπου ημέρες μετά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 2.000 και κυρίως με την κυβέρνηση να δείχνει πανικόβλητη και να ετοιμάζεται να ανακοινώσει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και να έχει ήδη πάρει (αναμένονται και άλλα) μέτρα-Απαρτχάιντ. 

«Μπορώ να σας πω τώρα ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Επομένως, σε ό,τι αφορά την high season, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι». Αυτά έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 27 Μαΐου μιλώντας στη Bild, μία δήλωση που δείχνει πόσο έξω έπεσε η κυβέρνηση στις εκτιμήσεις της.

Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε μόνο εκεί, καθώς έβλεπε σύντομα τείχος ανοσίας ενάντια στον κορωνοϊό. «Στην αρχή της εβδομάδας, φτάσαμε στον ορόσημο των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών. Κάναμε 5 εκατομμύρια εμβόλια σε ένα πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Επομένως αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, αναμένω ανοσία της αγέλης» σημείωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι ο στόχος θα πιανόταν «κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι».

Ωστόσο τα επίσημα στοιχεία εκθέτουν πανηγυρικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς μέχρι την Τετάρτη οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί άγγιζαν τα 4,1 εκατ., όταν η κυβέρνηση προσδοκούσε για πάνω από 6 εκατ.

«Σήμερα ανακοινώθηκαν 2.107 κρούσματα. Το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων μόλις ξεπερνάει το 40%, αντί του στόχου για 70%. Μοναδική σταθερά της πολιτικής Μητσοτάκη ο αυτοθαυμασμός και η μετάθεση των ευθυνών για την αποτυχία στους πολίτες» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

 

https://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .