Τρίτη, Ιουλίου 27

Ο Αλέκος Αλαβάνος για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ - ΒΙΝΤΕΟ

Mε αφορμή τη συμπλήρωση των σαράντα χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συγκεντρώνει προσωπικές μαρτυρίες πρώην ευρωβουλευτών, με σκοπό να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της ευρωπαϊκής της πορείας, πώς αντιμετωπιζόταν από τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης και ποιες οι βασικές δυσκολίες που συνάντησε.

Στο όγδοο επεισόδιο της σειράς «Στιγμές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ο Αλέκος Αλαβάνος, ένας από τους μακροβιότερους Έλληνες ευρωβουλευτές (1981-2004), πρώην βουλευτής και πρόεδρος του Συνασπισμού, αφηγείται με τη δική του ματιά πώς λειτουργούσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη θητεία του, αλλά μιλάει και για την ΕΕ στο σύνολό της.

Πρώην ευρωβουλευτές, με θητεία από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, διηγούνται την εμπειρία τους από τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, τις ανθρώπινες στιγμές που έζησαν σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, τα οφέλη για τη χώρα και την υπόλοιπη ΕΕ, ενώ τολμούν και μία πρόβλεψη για τις προκλήσεις που θα συναντήσει τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη, τα επόμενα 40 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .