Κυριακή, Ιουλίου 25

Κορωνοϊός – Νοσηλευόμενοι ασθενείς: Τα πασίγνωστα φάρμακα που μειώνουν κατά 41% τον κίνδυνο θανάτου

 200110150128_xapi

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατ'εξοχήν για την αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερόλης ενδεχομένως να μπορούν να προσφέρουν σημαντική προστασία και από σοβαρή λοίμωξη COVID-19, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου στους νοσηλευόμενους ασθενείς – Δείτε τι υποστηρίζει νέα μελέτη

Νέα μελέτη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της California, επιβεβαιώθηκε ότι οι ασθενείς που λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή με στατίνες είχαν κατά 41% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου εντός του νοσοκομείου από την COVID-19. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο PLOS ONE.

Οι στατίνες χρησιμοποιούνται ευρέως για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, μπλοκάροντας τα ένζυμα στο ήπαρ που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση, η ερευνητική ομάδα εφάρμοσε τα ευρήματα από προηγούμενη μελέτη της σε μια μεγαλύτερη κοόρτη περισσότερων από 10.000 νοσηλευόμενων ασθενών στις ΗΠΑ.
Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .