Κυριακή, Ιουλίου 18

ΠΟΥ: Οι θάνατοι στην Αφρική λόγω της πανδημίας αυξήθηκαν 43% σε μια εβδομάδα

ΠΟΥ: Οι θάνατοι στην Αφρική λόγω της πανδημίας αυξήθηκαν 43% σε μια εβδομάδα

Η Αφρική κατέγραψε αύξηση 43% σε θανάτους από τον COVID-19 αυτή την εβδομάδα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο αριθμός των περιστατικών και των εισαγωγών στο νοσοκομείο εκτοξεύτηκαν και οι χώρες αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε οξυγόνο και κλίνες ΜΕΘ, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το ποσοστό θνητότητας στην Αφρική -η αναλογία θανάτων μεταξύ

επιβεβαιωμένων περιστατικών- επί του παρόντος βρίσκεται στο 2,6% έναντι 2,2% που είναι ο παγκόσμιος μέσος όρος.

«Οι θάνατοι έχουν αυξηθεί ραγδαία τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Αυτή είναι μια σαφής προειδοποιητική ένδειξη ότι τα νοσοκομεία στις περισσότερο πληγείσες χώρες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Ματσιχιντίσο Μοέτι, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα περιστατικά του κορωνοϊού στην αφρικανική ήπειρο αυξήθηκαν επί οκτώ συναπτές εβδομάδες φθάνοντας τα έξι εκατομμύρια στις 13 Ιουλίου του 2021.

Η αύξηση, αναφέρει, έχει πυροδοτηθεί από την κούραση του πληθυσμού εξαιτίας των κυριότερων περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, και την αυξημένη εξάπλωση των παραλλαγών του ιού.

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι η Αφρική έχει μια από τις ταχύτερες αυξήσεις περιστατικών παγκοσμίως με επιπλέον ένα εκατομμύριο περιστατικά τον περασμένο μήνα.

«Αυτό είναι το συντομότερο χρονικό διάστημα μέχρι στιγμής που αυξάνονται κατά ένα εκατομμύριο τα περιστατικά. Συγκριτικά, χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες για να αυξηθούν από τέσσερα σε πέντε εκατομμύρια τα περιστατικά στα μέσα Ιουνίου», αναφέρει ο ΠΟΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .