Σάββατο, Ιουλίου 24

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν πάνω από το 50% του συνόλου των περιφερειακών κέντρων στο Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν πάνω από το 50% του συνόλου των περιφερειακών κέντρων στο Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν κατέχουν πλέον πάνω από το ήμισυ του συνόλου των περίπου 420 περιφερειακών κέντρων στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, στην τελευταία ένδειξη της ταχύτατα επιδεινούμενης κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας στο Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν «φαίνεται ότι έχουν ένα στρατηγικό πλεονέκτημα» σήμερα στο Αφγανιστάν, τόνισε ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μάιλι, τονίζοντας ωστόσο ότι η επικράτηση των ανταρτών δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν «περίπου το ήμισυ» του συνόλου των περιφερειών, αλλά καμία από τις μεγάλες πόλεις της χώρας και οι δυνάμεις του αφγανικού στρατού έχουν συγκεντρωθεί σε μεγάλες πόλεις για να προστατεύσουν τον πληθυσμό, δήλωσε ο στρατηγός Μάιλι σε συνέντευξη Τύπου.

«Μια αυτόματη στρατιωτική νίκη των Ταλιμπάν δεν είναι προεξοφλημένη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερα από 200 από τα 419 περιφερειακά κέντρα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν. Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ είχε τονίσει ότι οι Ταλιμπάν ήλεγχαν 81 από τα 419 περιφερειακά κέντρα στο Αφγανιστάν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .