Παρασκευή, Ιουλίου 30

5 βήματα για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου

Οι άνθρωποι που αγαπούν τον εαυτό τους έχουν αυτοπεποίθηση, είναι πιο επιτυχημένοι και πιο ισορροπημένοι...

Το αντίθετο οδηγεί σε λάθη και προβλήματα, όπως κακές σχέσεις αλλά και κακές επιλογές. Εάν θέλεις να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, τότε ανακάλυψε 5 tips που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να γίνεις ο άνθρωπος που πάντα ήθελες:

1-Κάνε μια καλή πράξη

Κι όμως, όσο εγωιστικό κι αν σου φαίνεται προκειμένου να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου πρέπει να μάθεις να φροντίζεις τους ανθρώπους που έχουν λιγότερα πράγματα από εσένα. Έτσι, θα εκτιμήσεις όλα όσα έχεις καταφέρεις στη ζωή σου και θα νιώσεις ευγνωμοσύνη!

2-Γίνε ο ήρωας σου!

Ποιες είναι οι ανασφάλειές σου και οι φοβίες σου; Μήπως να ξεκινήσεις μια προσπάθεια για να τις ξεπεράσεις; Αν θέλεις να γίνεις ο… ήρωάς σου και να αποκτήσεις σιγουριά, τότε κάνε μικρά βήματα για να το καταφέρεις. Πήγαινε στη συνέντευξη για δουλειά και δώσε τον καλύτερο εαυτό σου, κάνε μια παρουσίαση χωρίς άγχος και αποφάσισε να εκφράσεις τα συναισθήματά σου ακόμα κι αν φοβάσαι. Έτσι, θα αποδείξεις στον εαυτό σου ότι είναι πολύ πιο δυνατός και πολύ πιο άξιος.

3-Καινούριες σκέψεις

Πόσες αρνητικές σκέψεις κάνεις κατά τη διάρκεια της μέρας; Πόσες από αυτές περιέχουν μια αρνητική άποψη για τον εαυτό σου; Εάν αναλώνεσαι σε απαισιόδοξες ή καταστροφικές σκέψεις, τότε καλό είναι να αλλάξεις τρόπο σκέψεις. Ξεκίνα τη μέρα σου με θετικό τρόπο και κάθε φορά που έχεις μια κακή σκέψη προσπάθησε να δεις την καλή πλευρά των πραγμάτων. Μην λες «δεν μου αρέσει η εμφάνισή μου», αλλά πες «έχω καθαρή επιδερμίδα ή τέλεια μαλλιά».

4-Γνώρισε τον εαυτό σου

Όλοι έχουμε ψεγάδια και αρνητικά χαρακτηριστικά που θέλουμε να αλλάξουμε. Καλό είναι να τα αναγνωρίσουμε και να βρούμε τρόπους για να τα διορθώσουμε ή να συμβιβαστούμε και να πορευτούμε με αυτά.

5-Δες τις σχέσεις σου

Κάποιες σχέσεις είναι τόσο τοξικές που δεν σου επιτρέπουν να είσαι ο εαυτός σου αλλά και να απολαμβάνεις τη ζωή. Εάν οι φίλοι σου, η οικογένειά σου ή ο σύντροφός σου δεν σου επιτρέπουν να έχεις μια καλή ποιότητα καθημερινότητας, τότε αντιμετώπισέ τους. Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου, πρέπει να έχεις δίπλα σου και ανθρώπους που σε αγαπούν πραγματικά.

 oxafies.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .