Παρασκευή, Ιουλίου 30

«Φωτιές» ανάβει η Κεφαλογιάννη μέσα στην ΝΔ! Ερώτηση για τους «λαθραίους», ΑΓΝΩΣΤΟ πόσοι έχουν μαζευτεί!!!

 Οι πολίτες ασχολούνται με τα εμβόλια και η χώρα εποικίζεται…


Παραθέτουμε την ανάρτηση της βουλευτίνας της ΝΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα κατέθεσα Ερώτηση για την εξέλιξη του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα.

Από τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης

και Ασύλου προκύπτει ότι τα μέτρα για ουσιαστικό έλεγχο των ροών, και περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες, κυρίως των νησιών του Αιγαίου, δείχνουν τα πρώτα θετικά σημάδια απόδοσης, με τον αριθμό των ατόμων που αιτούνται άσυλο στα νησιά τον φετινό Ιούνιο, να εμφανίζεται μειωμένος κατά 77% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, στο κέντρο της Αθήνας, παρατηρείται μία αυξανόμενη ροή μεταναστών, για τους οποίους, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν στοιχεία για το καθεστώς στο οποίο βρίσκονται, δηλαδή εάν έχουν ήδη λάβει άσυλο ή είναι αιτούντες διεθνή προστασία.

Επειδή η αποτελεσματική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής/ προσφυγικής κρίσης, που πλήττει την Ελλάδα ως χώρα υποδοχής τα τελευταία χρόνια, αποτελεί πρωταρχικό κυβερνητικό στόχο, για την επίτευξη του οποίου απαιτείται διαρκής εγρήγορση και παρακολούθηση, αλλά και εφαρμογή των προγραμμάτων για αιτούντες διεθνή προστασία,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Με βάση τα διαθέσιμα συγκριτικά στοιχεία, ποιος είναι ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στον Δήμο της Αθήνας σήμερα και έχουν λάβει άσυλο, ποιος ο αριθμός των αιτούντων άσυλο και ποιος ο αριθμός των ατόμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα HELIOS; Ποια είναι τα αντίστοιχα στοιχεία των διαμενόντων στον Δήμο της Αθήνας για τον Ιούνιο του 2020;

2. Ποιος είναι ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν στο Δήμο της Αθήνας τον Ιούνιο του 2021 και έχουν ήδη συμπεριληφθεί σε κάποιο πρόγραμμα Ένταξης; Ποιος είναι ο αντίστοιχος αριθμός για τον Ιούνιο του 2020;

3. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των προγραμμάτων για δικαιούχους διεθνούς προστασίας;

4. Τι προβλέπεται για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων που ήδη έχουν λάβει άσυλο;

5. Ποια είναι η γενικότερη στρατηγική του υπουργείου για την κοινωνική ένταξη και προσαρμογή των αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας;».

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Οι καθημερινές σχεδόν συλλήψεις παράνομων μεταναστών και η συνεχής ροή αλλοδαπών από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου, αλλά και από την Βουλγαρία μέσω των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, είναι δεδομένες, εμταδίδουν μέσα ενημέρωσης της ακριτικής μας περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μια και υπηρετεί στην περιοχή του Τυχερού και γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και το σοβαρό πρόβλημα, δεν… μασάει τα λόγια του και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Με ανάρτηση του λοιπόν ζητάει τολμηρές αποφάσεις για να σταματήσουν οι ροές και επισημαίνει πως μερικοί έχουν μείνει στο… Έπος των Καστανεών:

“Χωρίς σταματημό, τεράστια αύξηση των ροών καθημερινά πλέον. Οι συλλήψεις συνεχίζονται, ο αγώνας μας γίνεται με πολύ μεγάλο κόπο αλλά δυστυχώς μερικοί έχουν μείνει στο Έπος των Καστανιών…

Αν δεν παρθούν τολμηρές αποφάσεις για την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας θα συνεχίζουν να επικρατούν οι εγκληματίες διακινητές.

Υ.Γ1: Τουλάχιστον όσοι εκ των Αθηνών κάνετε επίσκεψη στον Έβρο μας, μην δηλώνετε ότι ο Έβρος είναι στην καρδιά σας με φωτογραφίες μπροστά από Φράχτες..

Υ.Γ 2: Στόλος νέων οχημάτων μετά από πολλά χρόνια ήρθε στις Υπηρεσίες μας αλλά τώρα τα μετακινείτε και αυτά σε αεροδρόμια…

el.gr

 https://www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.