Τετάρτη, Ιουλίου 28

Μύκονος: Στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα έφτασε η «υπόθεση ναργιλέ»

ekso

Οι δυο Σαουδάραβες τουρίστες ζήτησαν από την πρεσβεία τους να παρέμβει για να τους επιστραφεί ποσό άνω των 7.000 ευρώ που τους χρέωσε γραφείο concierge για υπηρεσίες ναργιλέ και τώρα ευελπιστούν στην παρέμβαση και των ελληνικών Αρχών

Σε άνευ προηγουμένου εφιάλτη εξελίχθηκαν τα σχέδια δύο νεαρών από τη Σαουδική Αραβία για το νησί των Ανέμων, αφού όπως ισχυρίζονται δέχθηκαν επίθεση και δεν μπορούσαν να φύγουν από τη νησί εάν δεν κατέβαλαν ποσό άνω των 7.000 ευρώ λόγω των ναργιλέδων που προμηθεύτηκαν στη βίλα στην οποία διέμειναν για οκτώ ημέρες.

Οι Σαουδάραβες υποστηρίζουν, μέσα από επιστολή την οποία απέστειλαν στην πρεσβεία της χώρας τους, πως εκβιάστηκαν για να δώσουν τα χρήματα από δυο Έλληνες, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι σεκιούριτι σε ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Παρόλο που η συμφωνία, όπως λένε, προέβλεπε την καταβολή του ποσού των 1.600 ευρώ και για τις οκτώ ημέρες που θα έμεναν στη βίλα, ξαφνικά ο υπεύθυνος με έναν ακόμη σωματώδη άντρα απαίτησαν 7.600 ευρώ απειλώντας- σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους- ότι θα προχωρήσουν σε ψευδή καταγγελία στις Αρχές ώστε να τους εμποδίσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Οι δυο νεαροί Σαουδάραβες που έμειναν στη Μύκονο από τις 9 έως τις 17 Ιουλίου, αρχικά σε μια βίλα και έπειτα για δυο νύχτες σε μπουτίκ ξενοδοχείο, απευθύνθηκαν σε γραφείο concierge με έδρα το Μιλάνο και ζήτησαν υπηρεσίες ναργιλέ.

Στην επικοινωνία που είχε, πριν από λίγες ημέρες, το protothema.gr μαζί τους, ανέφεραν τα εξής: «Μας εκβίασαν. Είχαμε συμφωνήσει ότι θα μας παρείχαν υπηρεσίες shisha για 200 ευρώ τη μέρα, συνολικά για 8 ημέρες. Την τελευταία όμως μέρα, αντί για 1.600 ευρώ, μας ζήτησαν 7.600 ευρώ. Αυτό είναι τρελό!».

«Πέσαμε θύματα εξαπάτησης από άτομα που δυστυχώς αμαυρώνουν τη φήμη της Ελλάδας και των Ελλήνων στο εξωτερικό», προσέθεσαν.

Οι αποδείξεις:
1
2

Η επιστολή στην πρεσβεία

Στην επιστολή που έστειλε ένας από τους Σαουδάραβες στην πρεσβεία τους στην Αθήνα επισημαίνει πως αθετήθηκαν τα συμφωνηθέντα και παρόλο που εκείνοι κατέβαλαν 3.400 ευρώ για να λήξει η αντιπαράθεση, οι εκβιασμοί συνεχίστηκαν ώστε να δώσουν άλλες 4.000 ευρώ.

«Μας είπαν ότι η αξία του κάθε ναργιλέ έφτανε τα χίλια ευρώ. Εμείς παραξενευτήκαμε από το υπέρογκο ποσό. Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση», επισημαίνει ο ένας από τους δύο Σαουδάραβες που έστειλε την επιστολή.

«Μας επιτέθηκαν, ενώ μας απείλησαν ότι θα μας εμπόδιζαν να φύγουμε από το νησί εάν δεν τους δίναμε 4.000 ευρώ», επισημαίνει, τονίζοντας ότι είχαν καταβάλει ήδη τα 3.400 ευρώ για να γλιτώσουν τα επεισόδια, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία προέβλεπε 1.600 ευρώ.

Συγκεκριμένουν αναφέρουν στην γραπτή τους επιστολή:

«Συμφωνήσαμε μέσω ενός γραφείου concierge, στην Ιταλία, να μας παρασχεθούν υπηρεσίες προμήθειας ναργιλέ στη βίλα μας στη Μύκονο. Γνωρίζαμε ότι μέσα στη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της βίλας ήταν η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας. Προβλεπόταν, επίσης, σύμφωνα με την κοινή δήλωση η χρέωση κάθε βραδιάς για 200 ευρώ. Συνολικά στο σπίτι μείναμε οκτώ βραδιές και μετά το πέρας της διαμονής, ο υπεύθυνος μάς ζήτησε να καταβάλλουμε 7.700 ευρώ. Τότε του είπαμε πως συμφωνήσαμε στα 200 ευρώ για καθεμιά από τις οκτώ βραδιές, που σημαίνει ότι το συνολικό ποσό φτάνει στα 1.600 ευρώ. Ο υπεύθυνος όμως το αρνήθηκε καθώς υποστήριξε πως χρειαζόταν η καταβολή 300 ευρώ για την προετοιμασία κάθε ναργιλέ. Συν τοις άλλοις, μας είπε ότι η αξία του κάθε ναργιλέ έφτανε τα χίλια ευρώ. Εμείς παραξενευτήκαμε από το υπέρογκο ποσό. Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος ζήτησε να του δώσουμε 3.400 ευρώ, λέγοντας ότι θα έκλεινε το ζήτημα. Διαφορετικά, μας απέιλησε, ότι θα εμπόδιζε την επιστροφή μας και ότι θα μας δημιουργούσε προβλήματα. Ενημερώσαμε την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας για το πρόβλημα, ενώ για να αποφύγουμε τις εντάσεις καταβάλαμε 3.400 ευρώ.Στην πορεία, είπαμε στον υπεύθυνο ότι θα φεύγαμε από τη βίλα για να πάμε σε ξενοδοχείο, δίνοντάς του τη διεύθυνση. Επιστρέφοντας το απόγευμα στο ξενοδοχείο, εκπλαγήκαμε βλέποντας τον άντρα αυτόν να στέκεται στην είσοδο, μαζί με άλλους δύο. Μας επιτέθηκαν, ενώ μας απείλησαν ότι θα μας εμπόδιζαν να φύγουμε από το νησί εάν δεν τους δίναμε 4.000 ευρώ. Τηλεφωνήσαμε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, ενημερώνοντας την υπηρεσία για το συμβάν. Η πρεσβεία κάλεσε από την Αθήνα την αστυνομία η οποία ωστόσο δεν παρέστη στο σημείο, επικαλούμενη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Μετά την αφόρητη πίεση και τους εκβιασμούς, πληρώσαμε τελικά 4.000. Έχω ζητήσει τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να πάρω πίσω τα χρήματα και να λογοδοτήσουν οι εκβιαστές».

Protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .