Δευτέρα, Ιουλίου 12

Τα τέσσερα μέτρα του Πρωθυπουργού για την πανδημία

Τα τέσσερα μέτρα του Πρωθυπουργού για την πανδημία

Σειρά μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της μετάλλαξης «Δέλτα» του Covid-19 ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί, όπως είπε ο ίδιος, η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων αλλά χωρίς τη λήψη οριζόντιων απαγορεύσεων, όπως τα lockdown του παρελθόντος.

Τα μετρά αυτά είναι:

  • Άμεσος και υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των εργαζομένων σε γηροκομεία και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Εάν το μέτρο δεν εφαρμοστεί από ορισμένους εργαζόμενους, τότε θα τεθούν από την 16η Αυγούστου σε καθεστώς αναστολής εργασίας.
  • Από 1η Σεπτεμβρίου θα είναι υποχρεωτικό ο εμβολιασμός όλων των εργαζόμενων στον τομέα υγείας, δημόσιο και ιδιωτικό. Αυτό αφορά νοσηλευτές και γιατρούς καθώς και διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων και άλλων ιατρικών μονάδων παντός τύπου.
  • Θεσπίζονται μέτρα και κίνητρα για τον προαιρετικό εμβολιασμό των στρατευσίμων και μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όλων των όπλων και ειδικοτήτων καθώς και του διοικητικού προσωπικού όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Άμυνας.
  • Άμεσα παραδίδονται οι εσωτερικοί χώροι διασκέδασης, δηλαδή εστιατόρια, μπαρ, θέατρα και κινηματογράφοι, και άλλοι χώροι, παντός τύπου που εντάσσονται σε αυτόν τον τομέα, για χρήση μόνο σε εμβολιασμένους.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν πρόκειται να εισέλθει εκ νέου σε καθεστώς γενικού lockdown. Υπενθύμισε πως ήδη παρατηρείται μεγάλη αύξηση αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα, σε ποσοστά μάλιστα που θυμίζουν παλαιότερες εποχές. Άφησε επίσης να εννοηθεί πως η οικονομία δεν επιτρέπει την λήψη οριζόντιων και κάθετων απαγορευτικών μέτρων στο μέλλον.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .