Πέμπτη, Ιουλίου 1

Ανεπίτρεπτη διάκριση ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ --ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ

Ανεπίτρεπτη διάκριση

Τις προθέσεις της κυβέρνησης αντανακλά ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, στο facebook, σύμφωνα με την οποία σχεδιάζεται λήψη μέτρων αποκλειστικά για τους ανεμβολίαστους, αν χρειαστεί, από το φθινόπωρο. Ο άμεσος συνεργάτης του πρωθυπουργού εξηγεί πως η οικονομία δεν είναι δυνατόν να υποστεί και νέο συνολικό και συλλογικό lockdown και πως αυτή τη φορά θα πρέπει να στοχοποιηθούν αυτοί οι οποίοι αρνούνται ή αποφεύγουν τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, συνολικά οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα όλων των κατηγοριών και όλων των ηλικιών πλησιάζουν το 60%. Θα ήταν πολύ δύσκολο να εξηγηθεί νομικά και συνταγματικά η λήψη μέτρων μόνο για ανεμβολίαστους Έλληνες πολίτες και όχι για τους υπόλοιπους. Πρόκειται για σαφείς πολιτικές με στόχο διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, πράγμα το οποίο βεβαίως να δικαιολογηθεί συνταγματικά.

Αναμένεται με ενδιαφέρον το πως θα αντιδράσουν ομάδες πολιτών και συλλογικότητες, αλλά και πώς και πόσοι θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας όταν και εφόσον συγκεκριμενοποιηθούν αυτά τα κυβερνητικά σχέδια. 

Η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου στο facebook:


27.12.2020-30.6.2021

6 μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών αξίζει τον κόπο να δούμε που έχουμε φτάσει έως σήμερα και τι πρέπει να γίνει το επόμενο δίμηνο:

👉🏻 4.839.234 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μια δόση και από αυτούς 3.788.906 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος Ιουνίου το 56,3% του ενηλίκου πληθυσμού της χώρας είναι μερικώς θωρακισμένοι έναντι του κορωνοιού και το 44% είναι πλήρως προστατευμένοι.

... Δείτε περισσότερα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .