Παρασκευή, Ιουλίου 9

Οι «ειδικοί» εισηγήθηκαν για επιστροφή των ανεμβολίαστων από τα νησιά με τεστ - Γιατί το απέρριψε η κυβέρνηση

Μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας ακόμα δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό το ΕΣΥ
Οι «ειδικοί» εισηγήθηκαν για επιστροφή των ανεμβολίαστων από τα νησιά με τεστ - Γιατί το απέρριψε η κυβέρνηση

Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης υπήρχαν πληροφορίες πως οι «ειδικοί» είχαν εισηγηθεί για επιστροφή  των μη εμβολιασμένων πολιτών από τα νησιά με rapid ή PCR τεστ και όχι απλά με σύσταση για self test. 

Ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε στην απογευματινή ενημέρωση ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει σύσταση στους πολίτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους, να υποβάλλονται σε αυτοέλεγχο με self test.

«Έγινε μία συζήτηση για αυτό το θέμα, ωστόσο πρέπει να υπάρξει μία διαβούλευση για να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες για να έχουν τα νησιά αυτά για το testing. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως ότι ανακοινώσουμε θα μπορεί να υλοποιηθεί» δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της ενημέρωσης. 

Γιατί έκανε πίσω η κυβέρνηση

Ενδιαφέρον προκαλεί ο λόγος για τον οποίον η κυβέρνηση απέρριψε το συγκεκριμένο μέτρο, ασχέτως αν τελικά αυτό είναι σωστό ή όχι. Η κυβέρνηση έχει κάνει υποχρεωτικά τα rapid ή PCR τεστ για το ταξίδι προς τα νησιά, αποτέλεσμα αυτού να δημιουργηθούν τις τελευταίες ημέρες ουρές στα σημεία που υπάρχουν ομάδες του ΕΟΔΥ που κάνουν rapid τεστ. Kαθώς οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν 20 ευρώ για να κάνουν ένα τεστ. 

Αυτές τις εικόνες τις έχουν δει στην κυβέρνηση και γι' αυτό απέρριψαν την πρόταση, καθώς αδυνατεί να εξοπλίσει τα απομακρυσμένα νησιά με συνεργεία και προσωπικό του ΕΟΔΥ. Που να βρει άλλωστε προσωπικό όταν δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, όταν τα νοσοκομεία τα οποία παραμένουν υποστελεχωμένα, είναι έτοιμα να καταρρεύσουν σε ένα νέο κύμα πανδημίας;

 https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1000661_oi-eidikoi-eisigithikan-gia-epistrofi-ton-anemvoliaston-apo-ta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .