Τρίτη, Ιουλίου 6

Δ.Κούβελας: «Αντισυνταγματικά και παράνομα τα προνόμια - Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει από τον εμβολιασμένο»

Δ.Κούβελας: «Αντισυνταγματικά και παράνομα τα προνόμια - Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει από τον εμβολιασμένο»

«Τρομερό λάθος το χαρτζιλίκωμα» λέει ο Δ.Κούβελας

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μίλησε σε εκπομπή για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων και τον διαχωρισμό των πολιτών, τονίζοντας πως αυτό είναι «παράνομο και αντισυνταγματικό». 

«Προσπαθούμε με πολιτικά τερτίπια προσπαθούμε να δείξουμε ότι τάχα κάτι κάνουμε, αυτά είναι αμαρτίες που πρέπει να ξέρει ο κόσμος. Παίρνουμε μέτρα, όπως το να δελεάζουμε παιδιά με 150 ευρώ, θεωρώ ότι είναι τρομακτικό λάθος στο να μπαίνουμε στο χαρτζιλίκωμα για να πετύχει η κυβέρνηση τον στόχο της, γιατί αύριο μπορεί να το κάνει αυτό για να κερδίσει τις εκλογές.

Η ένδειξη για να πάρουμε ένα φάρμακο είναι να έχουμε ένα θέμα, δεν μπορούμε να δίνουμε χρήματα σε έναν άνθρωπο για να πάρει ένα φαρμακευτικό προϊόν που δεν επιθυμεί. Αυτό είναι λάθος!», είπε αρχικά ο Δ.Κούβελας. 

Ενώ πρόσθεσε πως «είμαι κάθετα αντίθετος στους διαχωρισμούς. Δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι, υπάρχουν φορείς και μη φορείς. Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει από τον εμβολιασμένο και όχι αντίθετα. Ο εμβολιασμένος μπορεί να νοσεί και να μην τον ξέρει και να κολλήσει ο ανεμβολίαστος, άρα ποιος πρέπει να έχει προνόμια; Τα προνόμια είναι αντισυνταγματικά, είναι παράνομα, υπάρχει οδηγία της ευρωπαϊκής επιτροπής που είναι αντίθετη με τους κοινωνικούς διαχωρισμούς».

Παράλληλα ο καθηγητής Κούβελας χαρακτήρισε ως «εξαιρετική προειδοποίηση» τον κορωνοϊό, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα τελειώσει κάποια στιγμή: «Όσον αφορά θα την περάσουμε την πανδημία θα την περάσουμε, είτε θα έχει 3 είτε 4 κύματα, θα την περάσουμε. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ρίξουμε βάρος στη πρωτοβάθμια, γιατί θα έχουμε και άλλες πανδημίες, δεν τελειώσαμε, πιθανότατα θα είναι χειρότερες. Χωρίς πρωτοβάθμια πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα». 

«Είναι εξαιρετική προειδοποίηση ο Covid-19 γιατί είναι ένας ιός με πάρα πολύ μικρή θνητότητα, σκεφτείτε έναν έμπολα που πεθαίνει ένας στους δυο. Και ήρθε για να μας θυμίσει πως δεν είμαστε παντοκράτορες, υπάρχου πράγματα που μας απειλούν, δεν είναι τόσο σούπερ η επιστήμη και πρέπει σιγά σιγά να σκεφτόμαστε μέτρα δημόσιας υγείας».

 https://www.pronews.gr/ygeia/999632_dkoyvelas-antisyntagmatika-kai-paranoma-ta-pronomia-o-anemvoliastos-kindyneyei-apo-ton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .