Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Πόσα κερδίζουν οι Ολυμπιονίκες από τα μετάλλια σε κάθε χώρα – Λίστα


H Φιλιππινέζα νικήτρια της άρσης βαρών, Χιντιλίν Ντίαζ, που κέρδισε στο Τόκιο το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες για τη χώρα της έλαβε $600.000, δύο σπίτια και δωρεάν αεροπορικά ταξίδια εφ΄όρου ζωής

Σαφέστατα η μεγαλύτερη ανταμοιβή στην καριέρα κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ακόμα περισσότερο η κατάκτηση κάποιου μεταλλίου.

Ωστόσο, η ανταμοιβή δεν είναι μόνο ηθική, πράγμα άλλωστε που συνέβαινε και στην αρχαιότητα, όπου στεφάνωναν τον νικητή με τον περίφημο κότινο και στη συνέχεια τον τιμούσαν και με υλικά προνόμια, όπως τη δωρεάν ισόβια σίτιση, τη φορολογική απαλλαγή, αλλά, σε κάποιες περιπτώσεις, και με χρηματικά βραβεία.

Στη σημερινή εποχή η κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου συνεπάγεται σημαντικές χρηματικές απολαβές. Ενα παράδειγμα αποτελεί η Φιλιππινέζα νικήτρια της άρσης βαρών, Χιντιλίν Ντίαζ, που κέρδισε στο Τόκιο το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες για τη χώρα της.

Ως ανταμοιβή για το ιστορικό της επίτευγμα, η Ντίαζ έλαβε τουλάχιστον 33 εκατ. πέσος Φιλιππίνων ή 600.000 δολάρια από την Επιτροπή Αγώνων των Φιλιππίνων, αλλά και από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας της. Επίσης, της προσφέρθηκαν δύο σπίτια και δωρεάν πτήσεις για όλη της τη ζωή .

Κι ενώ η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν καταβάλλει χρηματικά έπαθλα στους νικητές, πολλές χώρες προσφέρουν χρηματικά έπαθλα στους αθλητές τους για τον αριθμό των μεταλλίων που κερδίζουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθεί μια λίστα με τα χρήματα που παίρνουν νικητές από 12 χώρες, από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το CNBC από διάφορες εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές, αθλητικές ενώσεις αλλά και το οικονομικό site Money Under 30. Τα ποσά αναφέρονται ανάλογα με το αν κάποιος αθλητής κερδίσει το χρυσό, το αργυρό ή το χάλκινο μετάλλιο.

 

Γιατί κάποιοι αθλητές κερδίζουν περισσότερα

Πάνω από 600 Αμερικανοί αθλητές διαγωνίζονται στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν κατακτήσει 11 χρυσά, 11 αργυρά και 9 χάλκινα μετάλλια.

Η αμερικανική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή επιβραβεύει τους αθλητές με 37,500 δολ. Για κάθε χρυσό, 22.500 δολ. Για κάθε ασημένιο και 15.000 δολ. Για κάθε χάλκινο μετάλλιο. Το μεγαλύτερο μέρος είναι αφορολογητο, εκτός κι αν κάποιος αθλητής δηλώνει στη φορολογική του δήλωση εισόδημα άνω του ενός εκατ.. Δολαρίων.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί αθλητές έχουν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, πρόσβαση σε κορυφαίες δομές υγείας και υποτροφίες για κολέγια.

Στη Σιγκαπούρη, οι αθλητές που κερδίζουν χρυσό επιβραβεύονται 20 φορές περισσότερο από τους Αμερικανούς. Λαμβάνουν έβνα εκατ. Δολάρια Σιγκαπούρης ή 737.000 δολ. ΗΠΑ. Ωστόσο τα χρήματα από το επαθλο φορλογούνται και οι νικητές καλούνται να επιστρέψουν ένα μέρος τους στις εθνικές αθλητικές ενώσεις για μελλοντική προπόνηση και ανάπτυξη.

Σημειωτέον ότι η χώρα έστειλε μόνον 23 αθλητές στο Τόκιο.


 https://www.newmoney.gr/roh/diethni/posa-kerdizoun-i-olimpionikes-apo-ta-metallia-se-kathe-chora-lista/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.