Πολάκης και κατά “συντρόφων” για τα εμβόλια


 Επιμένει στις απόψεις του για τα εμβόλια ο Παύλος Πολάκης, βάλλοντας εναντίον της Επιτροπής των ειδικών, αλλά και εναντίον “συντρόφων” του στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αντιδρούν σε όσα υποστηρίζει. Με το γνωστό ύφος του περάνει “γενεές δεκατέσσερις” τους επιστήμονες, ενώ χαρακτηρίζει «άσχετους» τους εντός ΣΥΡΙΖΑ επικριτές του.

Σχολιάζοντας έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, χθες Δευτέρα, και αναφέρεται στο αν και πότε χρειάζεται τεστ αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά «απαντήσεις από τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αλλά και κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ που το παίζουν παντογνώστες», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Ο Πολάκης επαναλάβει πως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού «είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ανθρωπότητας που χορηγήθηκε μαζικά στον πληθυσμό, χωρίς να ξέρουμε πόσο κρατάει η ανοσία». Πριν από αυτό, θέτει, ωστόσο, δύο ερωτήματα προς τους ειδικούς και χρησιμοποιώντας την γνωστή ακραία γλώσσα του. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει «ποσό ξεφτιλισμένοι και καθοδηγούμενοι από εταιρείες είναι αυτοί οι “επιστήμονες” που λένε τέτοιες οδηγίες, που αναπαράγουν “σοβαρές” εφημερίδες σαν την Καθημερινή;;;;;».

Όταν ρωτάει ο Πολάκης

Παραθέτοντας το σχετικό δημοσίευμα ρωτάει εάν «υπάρχει ή όχι μελέτη που έγινε στους υγειονομικούς στην Ελλάδα, που εμβολιάστηκαν Γενάρη-Φλεβάρη του 2021 ,η οποία δείχνει υψηλά αντισώματα τον πρώτο μήνα μετά και τη δεύτερη δόση (πχ 9.000) ,χαμηλότερα το 2ο μήνα (πχ 6.000) και πολύ χαμηλότερα τον τρίτο μήνα (πχ 1000);».

Ρωτά επίσης αν «αυτή η μελέτη, η οποία έγινε ως πολυεθνική-πολυκεντρική και σε άλλες χώρες με τα ίδια αποτελέσματα, ήταν που έκανε τον κύριο Μπουρλα της Πφαιζερ να δηλώσει στο συνέδριο των Δελφών πως χρειάζεται και τρίτη δόση στο οκτάμηνο και μετά μάλλον κάθε χρόνο;». Προσθέτει δε ότι αυτό το τελευταίο το επανέλαβε την Δευτέρα και η κυρία Παγώνη, «προετοιμάζοντας το έδαφος;», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Ο Πολάκης ρωτά γιατί «με βάση το άρθρο της Καθημερινής, να μην κάνουν τεστ αντισωμάτων αυτοί που έχουν εμβολιαστεί τον Μάρτη και τον Απρίλη, από το, Γενικό πληθυσμό για να δούμε που είναι το επίπεδο προστασίας τους;». Και απαντά ο ίδιος με τα «ρητορικά», όπως τα χαρακτηρίζει ερωτήματα «μήπως για να μην φανεί η γενικότερη γύμνια των ειδικών που έλεγαν …πως με μια η δυο δόσεις …θα είστε καλυμμένοι στο διηνεκές» ή «μήπως γιατί με βάση τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν …ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ», που, όπως προσθέτει «κάποιοι “καθηγητάδες της μετριότητας” κουνάνε απειλητικά το δάκτυλο καθημερινά στα κανάλια;».

Η ακραία ρητορική

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στήνει την επιχειρηματολογία του για να καταλήξει στο βασικό ερώτημά του: γιατί δηλαδή είχε «άδικο», όταν έλεγε στη Βουλή, στην απάντησή του «στον ελεεινό και άσχετο Σκέρτσο, πως είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ανθρωπότητας που χορηγήθηκε μαζικά στον πληθυσμό, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΑΝΟΣΙΑ;». Το κακό, ωστόσο, με τον Πολάκη είναι ότι και δίκιο να έχει, το χάνει, όχι από τα «ρητορικά» ερωτήματα που θέτει, αλλά από την ακραία ρητορική του, η οποία χαρακτηρίζεται «χυδαία» από τους επικριτές του.

Οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις της Επιτροπής των Ειδικών σαφώς και δεν είναι οι “πλάκες του Μωυσή” (των Γραφών, όχι του ΣΥΡΙΖΑ) και φυσικά μπορούν να τις κρίνουν η ιατρική κοινότητα αρχικά, αλλά και οι πολιτικοί. Πολύ περισσότερο, όταν αυτοί προέρχονται από την ιατρική κοινότητα. Οι γιατροί όμως γνωρίζουν, πρώτοι απ’ όλους, ότι η επιστημονική γνώση προχωρά με βήματα. Άλλη ήταν η γνώση που είχαμε παγκοσμίως για τον κορωνοϊό πριν από έναν χρόνο, άλλη πριν έξι μήνες και άλλη σήμερα.

Ακόμα και στο θέμα των εμβολίων που θέτει ο Πολάκης η αλήθεια είναι ότι παγκοσμίως η ιατρική κοινότητα έχει αποφανθεί πως τα οφέλη είναι περισσότερα από τις ενδεχόμενες παρενέργειες, όπως και ότι παρέχουν ανοσία για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τα πράγματα όμως στην επιστήμη, και στην ιατρική, εξελίσσονται διαρκώς και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι στο παρελθόν σχεδόν μυθοποίηθηκαν κάποια φάρμακα για την αποτελεσματικότητά τους, τα οποία όμως σήμερα έχουν αποσυρθεί, είτε επειδή υπερκαλύφθηκαν από άλλα είτε επειδη αποδείχθηκε ότι είχαν παρενέργειες.

Τα τεστ αντισωμάτων στους εμβολιασμένους τον Μάρτιο, που προτείνει εμμέσως ο Πολάκης, θα μπορούσαν να γίνουν. Σε ό,τι αφορά δε την “υποχρεωτικότητα” του εμβολίου, στην οποία επίσης αναφέρεται, ήδη η Επιτροπή Βιοηθικής έχει θέσει όρους. Για τα υπόλοιπα όμως, και κυρίως για τους χαρακτηρισμούς και όσα με αυτούς υπαινίσσεται, υπάρχουν στη χώρα αρμόδιες Αρχές στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί, εάν διαθέτει στοιχεία και τα λεγόμενά του δεν αποτελούν απλώς αντιπολιτευτικό λόγο στο γνωστό μπρουτάλ ύφος του.

από slpress