Παρασκευή, Ιουλίου 23

Τα μυστικά και οι θρύλοι που κρύβει ένα νούφαρο

Τα μυστικά και οι θρύλοι που κρύβει ένα νούφαρο

Το νούφαρο θεωρείται ένα από τα πιο ιερά φυτά στον κόσμο και κρύβει συμβολισμούς σε πολλούς ανατολικούς πολιτισμούς. Εξωτερικά η συμμετρία και τα χρώματα του φυτού είναι εντυπωσιακά. Τα άνθη φτάνουν σε διάμετρο μέχρι και 30 εκατοστά και έχουν ποικιλία χρωμάτων λευκό, κόκκινο, μοβ ή ροζ.

Είναι το μοναδικό λουλούδι που έχει κύκλο ζωής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Town&Country. Με τις ρίζες του να σφραγίζουν στη λάσπη, βυθίζεται κάθε βράδυ σε νερά υδρόβιων τοπίων και ανθίζει εκπληκτικά το επόμενο πρωί, καθαρό και λαμπερό.

Σε πολλούς πολιτισμούς, αυτή η διαδικασία συνδέει το λουλούδι με την αναγέννηση και τον πνευματικό διαφωτισμό.

Για τους Αιγυπτίους, το λουλούδι αντιπροσωπεύει το σύμπαν. Στην ινδουιστική κουλτούρα, λέγεται ότι οι θεοί κάθονταν σε θρόνους από νούφαρα. Ενώ η βουδιστική ιστορία αναφέρει ότι ο Βούδας εμφανίστηκε πάνω σε ένα πλωτό νούφαρο και στα πρώτα του βήματα στη Γη άφηναν τα άνθη του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .