Τετάρτη, Ιουλίου 21

Βασιλιάς ο Γιάννης, πρωταθλητές οι Μπακς

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΤΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ

Βασιλιάς ο Γιάννης, πρωταθλητές οι Μπακς

Ηγεμονικός, καταλυτικός, ασταμάτητος και αποφασισμένος για να φτάσει στη δόξα! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωταγωνιστώντας σε άμυνα και επίθεση πήρε τους Μιλγουόκι Μπακς από το χέρι και τους οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ για δεύτερη φορά στην Ιστορία τους και 50 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη.

Ο «Greek Freak» με 50 πόντους ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη των «ελαφιών» με 105-98 επί των Σανς στο «Fiserv Forum» που σήμανε την τέταρτη της σειράς των τελικών και χάρισε στον Σούπερ Γιάννη και την παρέα του τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών!

Ο Giannis, που αναδείχθηκε και MVP των τελικών, στον κρισιμότερο αγώνα της καριέρας του είχε 50 πόντους (15/22 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/19 βολές), 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 μπλοκ σε 42 λεπτά συμμετοχής. Έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών. Επιπλέον σημείωσε 20 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, κάτι που έχει καταφέρει σε τελικούς μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν το 1993.

Από εκεί και πέρα ο Κρις Μίντλετον είχε 17 πόντους, ο Μπόμπι Πόρτις είχε 16 πόντους ενώ 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 4 κλεψίματα είχε ο Τζρου Χόλιντεϊ. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε έχοντας μπει από το προηγούμενο ματς στο ιατρικό πρωτόκολλο που προβλέπεται για τον κορωνοϊό.

Για το Φοίνιξ ο Κρις Πολ είχε 26 πόντους ενώ 19 πρόσθεσε ο Ντέβιν Μπούκερ και 15 ο Τζέι Κράουντερ.

 

 

Με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Μπακς κατάφεραν στο πρώτο δωδεκάλεπτο να αποκτήσουν μία καλή διαφορά, καθώς έκλεισαν την περίοδο με το υπέρ τους 29-16 και τη διαφορά στους 13 πόντους. Μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες το Μιλγουόκι βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνα και κατάφερε να περιορίσει τους «Ήλιους» που σκόραραν μόλις 16 πόντους σε 12 λεπτά. Για τα «ελάφια» στο πρώτο δωδεκάλεπτο ο «Greek Freak» σημείωσε 10 πόντους, ενώ 7 πρόσθεσε ο Μίντλετον.

 

 

Οι Σανς στη δεύτερη περίοδο αντέδρασαν και έφεραν την ολική ανατροπή στο παιχνίδι. Το Φοίνιξ με τους Πέιν, Μπρίτζες, Έιτον και Πολ να σκοράρουν μείωσε αρχικά στους 3 (29-26) και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 33-33. Με τον Κρις Πολ να παίρνει την μπαγκέτα οι Σανς προσπέρασαν για πρώτη φορά στον αγώνα με καλάθι του Έιτον, ενώ έφτασαν ακόμα και στο +7 (47-40)! Από τους Μπακς ο Αντετοκούνμπο προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι, ενώ συμπαραστάτης του ήταν ο Πόρτις.

 

 

Στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι πήρε «φωτιά» με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται αποφασισμένες για να πάρουν τη νίκη. Αρχικά οι Σανς προσπάθησαν να ελέγξουν το ματς και να διατηρήσουν το προβάδισμα, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον… Αντετοκούνμπο. Ο ηγέτης του Μιλγουόκι πήρε από το χέρι τους Μπακς και τους έδωσε προβάδισμα εκ νέου με το σκορ στο 58-55. Από εκεί και πέρα το προβάδισμα εναλλασσόταν  με την μπίλια στο τέλος του δωδεκαλέπτου να κάθεται στο 77-77. Μέχρι τότε το momentum άλλαζε συνεχώς χέρια με τους Μπακς να προηγούνται και τους Σανς να βρίσκουν σκορ με τον Μπούκερ και να ισοφαρίζουν.

 

 

Οι Σανς προσπάθησαν στο τέλος να επιστρέψουν, ωστόσο η προσήλωση του Αντετοκούνμπο δεν άφησε κανένα περιθώριο σκέψης στο Φοίνιξ για ανατροπή. Ο Γιάννης μοίρασε τάπες, έπαιξε επικές άμυνες και σαν… οδοστρωτήρας στην επίθεση «κλείδωσε» το δρόμο για να πιει το… νέκταρ της επιτυχίας. Οι Μπακς έφτασαν στο τελικό 105-98, στην τέταρτη νίκη και στην κατάκτηση του ιστορικού πρωταθλήματος!

 

 

Τα δωδεκάλεπτα: 29-16, 42-47, 77-77, 105-98.

Μιλγουόκι Μπακς (Μάικ Μπουντενχόλζερ): Τάκερ, Αντετοκούνμπο 50 (16/25 σουτ, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 κοψίματα), Μίντλετον 17 (1), Λόπεζ 10 (8 ριμπάουντ), Χόλιντεϊ 12 (4/19 σουτ, 2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Πόρτις 16 (2), Τιγκ, Κόνατον.

Φοίνιξ Σανς (Μόντι Γουίλιαμς): Κράουντερ 15 (2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ), Μπρίτζες 7 (6 ριμπάουντ), Έιτον 12 (6 ριμπάουντ), Πολ 26 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μπούκερ 19, Καμίνσκι 6, Κρεγκ, Τζόνσον 3 (1), Πέιν 10 (2).

 

 

 

 

 

 

Στην περίφημη Deer District συγκεντρώθηκαν πάνω από 60.000 φίλοι του Μιλγουόκι, πέρα από τους περίπου 20.000 που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο!

 

 

 

https://www.zougla.gr/sports/mpasket/article/mpaks--sans

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .