Πέμπτη, Ιουλίου 8

Στον «Καιάδα»: «Δεν θα ξανακλείσει η χώρα για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι» λέει ο Κ.Μητσοτάκης!

Στον «Καιάδα»: «Δεν θα ξανακλείσει η χώρα για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι» λέει ο Κ.Μητσοτάκης!

«Τζαμπατζήδες της ανοσίας όσοι εκφράζουν ανησυχία για το εμβόλιο»!

«Τζαμπατζήδες της...  ανοσίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε απειλητικός, σε όσους δηλώνουν ότι στέκουν «σκεπτικιστές» απέναντι στα πειραματικά εμβόλια  (κυρίως τεχνολογίας mRNA) λέγοντας ότι δεν θα κλείσει η χώρα ξανά για αυτούς και ότι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Είναι σαν να λέει: «Αφού δεν θέλουν να σωθούν όπως το εννοώ εγώ, να πάνε να καούν»!

Με μια φρασεολογία, σαν να έχει ανοίξει μια ιδιότυπη «βεντέτα» με όσους αμφισβητούν τις κυβερνητικές εξαγγελίες για εμβολιασμό, ένα ποσοστό τουλάχιστον 40% περίπου επί των ενηλίκων, ο Κ.Μητσοτάκης λέει ουσιαστικά ότι θα τους εγκαταλείψει στην τύχη τους, επειδή φοβούνται για τη ζωή τους.

Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία που ένας πρωθυπουργός μιλά τόσο απαξιωτικά και με τόση εμπάθεια για τους συμπολίτες του, επειδή δεν υπακούν στις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Διαβάστε τι αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός:

Δημοσιογράφος: Έχουμε κολλήσει. Ο εμβολιασμός κτυπά σε ένα τοίχος απροθυμίας

Πρωθυπουργός: Καταρχάς αυτό που περιγράφετε είναι παγκόσμια πραγματικότητα. Δεν είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα. Θα έλεγα ως προς την προθυμία του εμβολιασμού η Ελλάδα είναι κοντά στο μέσο όρο. Υπάρχουν χώρες πολύ πιο απρόθυμες, και χώρες οι οποίες είναι πολύ πιο πρόθυμες.

Όλες οι χώρες όμως αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Και εμείς πράγματι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου  όσοι με ενθουσιασμό προέτρεξαν να εμβολιαστούν ή ήδη έχουν σχεδιάσει τον εμβολιασμέ τους και τώρα καλούμαστε να απευθυνθούμε σε αυτούς που ενδεχομένως να είναι πιο καχύποπτοι ή πιο σκεπτικοί για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Και αυτοί δεν είναι ένα ομοιογενές σύνολο. Υπάρχουν αυτοί που είναι φιλοσοφικά αρνητές στο εμβόλιο, που είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστούν στην πράξη για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη κατηγορία ατόμων, που μπορεί να είναι ακόμη καχύποπτοι, ή κάποιοι που κατά την άποψή μου η συμπεριφορά τους είναι εξαιρετικά κατακριτέο που λένε “δε βαριέσαι ξέρω ότι δουλεύει, άσε να το κάνουν οι άλλοι να ξεπεραστεί η πανδημία έτσι ώστε να μην χρειαστεί να το κάνω”.

Αυτούς θα τους χαρακτήριζα ως τους «τζαμπατζήδες» της ανοσίας. Το τζάμπα πέθανε όμως.

Δημοσιογράφος: Το ερώτημα είναι πως τους παρακινούμε αυτούς

Πρωθυπουργός: Πρώτον πρέπει να επιμένουμε ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες στα σκληρά επιστημονικά δεδομένα και στα στατιστικά στοιχεία που έχουμε πια στη διάθεσή μας σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ανέτρεξα και βρήκα τα στοιχεία για τους τρεις μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο για την ηλικιακή κατηγορία 60 με 80. Και πράγματι είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά: Χάσανε τη ζωή τους 2245 συμπολίτες μας. Από αυτούς εμβολιασμένοι ήταν μόνο 22. Από αυτούς 2.223 ήταν ανενδοίαστοι. Ήταν δηλαδή συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί και δεν το έπραξαν.

Άρα εάν είσαι ευάλωτος εξ ορισμού και δεν εμβολιάζεσαι αναλαμβάνεις ένα τεράστιο ρίσκο.

Αλλά να πω και κάτι: Δεν μπορώ να πιάσω κανένα από το λαιμό, δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, αλλά όλοι αναλαμβάνουν πλέον τις συνέπειές τους.

Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι (σ.σ. το 40 και πλέον % είναι λίγοι κατά Μητσοτάκη)  και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφεί του ελληνικού πληθυσμού.

Δημοσιογράφος: Και σε περίπτωση έξαρσης;

Πρωθυπουργός: Η έξαρση θα αφορά κατά κανόνα τους ανεμβολίαστους.   

(σ.σ. Δεν ισχύει αυτό. Τα μοντέλα του Ισραήλ και τη Βρετανίας  με τους μαζικούς εμβολιασμούς δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Η έξαρση αφορά όλους)

Δημοσιογράφος: Ναι αλλά αυτό θα έχει κόστος για το σύστημα Δημόσιας Υγείας…

Πρωθυπουργός: Το ΕΣΥ είναι αυτό που είναι. Έχουμε διπλασιάσει τα κρεβάτια, δεν μπορούμε να τα πενταπλασιάσουμε.

Δημοσιογράφος: Όταν είναι οι ανεμβολίαστοι είναι γύρω στο 40% του ενήλικου πληθυσμού, χωρίς να υπολογίζουμε τοις ανηλίκους

Πρωθυπουργός: Πριν πάμε στο κακό σενάριο να πάμε στο καλο σενάριο, γιατί εμένα μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογέμάτο.

Τι βλέπουμε, βλέπουμε μια σημαντική επιτάχυνση του ποσοστού εμβολιασμών την τελευταία εβδομάδα σε όλες τις ηλικίες,. Και τις κατηγορίες και ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Δε μου αρέσει η λέξη, ούτε κίνητρα, ούτε διευκολύνσεις. Θεωρώ ότι ο εμβολιασμένος απολαμβάνει δικαιώματα τα οποία απορρέουν…

Δημοσιογράφος: Ας πούμε ότι απολαμβάνει τις ελευθερίες που στερήθηκε τόσο καιρό

Πρωθυπουργός: Αυτός είναι ο λόγος, ο ποιο σωστός λόγος για αυτό και το αποκαλέσαμε επιχείρηση «Ελευθερία». Και για το ζήτημα του πάσου Ελευθερίας που δώσαμε στη νεολαία.

Δεν καταλαβαίνω αυτοί που μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία.

Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος;


Πιστεύει κάποιος πραγματικά ότι σε δύο χρόνια που θα γίνουν οι εκλογές θα θυμάται κάποιος ότι δώσαμε 150 ευρώ για να μας ψηφίσει;»

 https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/999342_ston-kaiada-den-tha-xanakleisei-i-hora-gia-na-prostateythoyn-oi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .