Σάββατο, Ιουλίου 31

Αυτά είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία το πράσινο τσάι

Αυτά είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία το πράσινο τσάι

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποια μπορεί να είναι τα οφέλη που έχει για το πράσινο τσάι για την υγεία; 

Συγκεκριμένα, το αμινοξύ της L-θεανίνης στο πράσινο τσάι βοηθά στη σταθεροποίηση της διάθεσης και της εστίασης.

Μάλιστα, μια σχετική μελέτη που έχει δημοσιοποιηθεί στο «Science Direct», απέδωσε στο ρόφημα τη μείωση του άγχους, καθώς και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του εγκεφάλου με αποτέλεσμα τη βελτίωση της μνήμης.

Επιπλέον, μια ομάδα επιστημόνων έχει δείξει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να είναι μια πρακτική μέθοδος για την πρόληψη της περιοδοντικής νόσου, μια ασθένεια των ούλων που βλάπτει τους μαλακούς ιστούς, σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικής Πληροφόρησης των ΗΠΑ (NCBI).

Αρκετοί διατροφολόγοι συμφωνούν ότι το πράσινο τσάι είναι ένα ισχυρό βοήθημα στην απώλεια βάρους, επειδή είναι μια πλούσια πηγή πολυφαινολών, οι οποίες βοηθούν στην τόνωση του μεταβολισμού.

Μια σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «BioFactors» επισημαίνει ότι η κατανάλωση αρκετών φλυτζανιών τσαγιού κατά τη διάρκεια της ημέρας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .