Τρίτη, Ιουλίου 13

Αυτά είναι τα παιχνίδια που είναι επικίνδυνα για τη γάτα σας

Αυτά είναι τα παιχνίδια που είναι επικίνδυνα για τη γάτα σας

Σε όλες τις γάτες αρέσει να παίζουν στο σπίτι με ό,τι βρουν. Ωστόσο αυτό δεν είναι ασφαλές για τους τετράποδους φίλους μας, καθώς υπάρχουν αντικείμενα που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Θα πρέπει λοιπόν να αποφύγετε τα αντικείμενα που:

Είναι υπερβολικά μικρά: Σε αυτή την περίπτωση, το ζώο κινδυνεύει να τα καταπιεί. Μερικά κοινά παραδείγματα είναι τα λαστιχάκια μαλλιών και τα πλαστικά καπάκια μπουκαλιών. Άλλα αντικείμενα είναι και τοξικά, όπως οι μπαταρίες και αρκετά από τα χάπια που καταναλώνει ο άνθρωπος...


Διαλύονται εύκολα: Ακόμα και παιχνίδια για γάτες μπορεί να είναι κακοφτιαγμένα με αποτέλεσμα, π.χ. την ώρα που παίζει το ζώο, να ξεκολλήσει μια ουρά του ψεύτικου ποντικού και να την καταπιεί. Ακόμη, αν ένα «φτηνιάρικο» παιχνίδι έχει γέμιση από μπαλάκια φελιζόλ ή άλλο εύθραυστο ή μικρό σε μέγεθος υλικό, επίσης το γατάκι μπορεί να το ανοίξει και να καταπιεί το περιεχόμενό του με κίνδυνο να πνιγεί.

Είναι μυτερά: Ακόμα και ένα καλαμάκι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για το γατάκι σου στα δόντια του. Και φυσικά κράτησέ το μακριά από καρφίτσες και βελόνες.

Περιέχουν νήματα ή κλωστές: Μια κλασική εικόνα δείχνει ένα γατάκι να παίζει με μια μπάλα μαλλιού για πλέξιμο. Στην πραγματικότητα, αυτό το φαινομενικά αθώο στιγμιότυπο κρύβει κινδύνους. Γιατί ένα νήμα ή μια κορδέλα όχι μόνο μπορεί να τυχλιχθεί γύρω από το πόδι ή και το λαιμό του γατιού αλλά επιπλέον, αν γίνει... μεζές, δεν αποκλείεται ακόμη και να περιτυλιχθεί σε κάποιο σημείο του εντέρου. Μπορείς φυσικά να αφήσεις τη γάτα σου να παίζει με κορδέλες και νήματα, αλλά πάντα με την επίβλεψή σου.

govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .