Η πραγματική λευτεριά πλησιάζει!!!

Του Αδέξιου Δεξιού

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο των Νέων του κουμπάρου τα λέει όλα.

Το μητσοτακικό καθεστώς βρίσκεται σε απόλυτο πανικό.

Διαφορετικά δεν θα χρειαζόταν να μας προπαγανδίσει το δήθεν ισχυρό λαϊκό έρεισμα του Μητσοτάκη, συγκρίνοντάς το με τα αδύναμα που είχαν ο ΓΑΠ, ο Σαμαράς και ο Τσίπρας, έπειτα από δύο χρόνια στο τιμόνι της χώρας.

Είναι αυτονόητο ότι αν είσαι κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό δεν το διατυμπανίζεις για ευνόητους λόγους. Στοιχειώδεις κανόνες στρατηγικής.

Εκτός αν λόγω της αδυναμίας σου ετοιμάζεις κάποιον παραπλανητικό αιφνιδιασμό, υποδυόμενος τον ισχυρό.

«Να φαίνεσαι αδύναμος όταν είσαι δυνατός και δυνατός όταν είσαι αδύναμος», έλεγε ο Σουν Τζου.

Δεν ξέρουμε αν η βορειοκορεατικής εμπνεύσεως προπαγάνδα, έγινε κατόπιν της ανάγνωσης του συγκεκριμένου αποφθέγματος.

Αυτό που ξέρουμε όμως, είναι ότι δεν έγινε απλώς για να εορταστούν πανηγυρικά τα δύο χρόνια μητσοτακικής διακυβέρνησης.

Αλλά μπας και πειστεί ο λαός ότι ο Μητσοτάκης παρόλο που η κορονοκρίση τον δυσκόλεψε να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αποδείχτηκε δεινός καπετάνιος και κράτησε το καράβι στη σωστή πορεία . Όχι σαν τους προηγούμενους οι οποίοι έχοντας να αντιμετωπίσουν μόνο τα μνημόνια το οδήγησαν στα βράχια.

Γιατί;

Για να υφαρπάξει ο Κυριάκος εκ νέου -πρόωρα- την ψήφο του.

Κακά τα ψέματα, όποιος διαβάζει τα... μαύρα νούμερα της οικονομίας, αντιλαμβάνεται ότι καταρρέει κι ότι οδηγούμαστε σε νέα δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας.

Ένα δυστοπικό σκηνικό που θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τον χειμώνα, χωρίς κανείς να ξέρει με βεβαιότητα αν θα κορυφωθεί το ‘22, ιδιαίτερα αν υπάρξει νέο lockdown.

Άρα θα πρέπει να έχεις αυτοκτονικές τάσεις, αν πιστεύεις ότι θα βγεις αλώβητος από την εν λόγω δίνη και νικητής στις εκλογές που ακολουθούν.

Πόσο μάλλον όταν ήδη η κυβέρνησή σου είναι φθαρμένη από τα κάτωθι:

- Mετεκλογικές κυβιστήσεις.

- Eθνομηδενισμός.

- Mπόλιασμα με πρόσφυγες από χώρες που δεν έχουν πόλεμο.

- Διαπλεκόμενα αλισβερίσια.

- Χαριεντισμοί με τα ορφανά του αρχιερέα της διαπλοκής.

- Επιβολή νεοφιλελεύθερης καταστροφικής ατζέντας.

- Πόλεμος στην παραδοσιακή οικογένεια προτάσσοντας την ανωμαλία ως πρότυπο.

- Σκάνδαλα παιδεραστίας στην αυλή σου.

- Βόλεμα ημετέρων.

- Εκτόξευση της εγκληματικότητας.

- Τραγική ανεπάρκεια διαχείρισης της κορονοκρίσης που οδήγησε σε 12 χιλιάδες νεκρούς και σε νέα οικονομική εξαθλίωση, με τη θλιβερή διχαστική τακτική προς απόσειση των ευθυνών να εντείνεται με αμείωτους ρυθμούς.

Νομίζουμε ότι από τα παραπάνω διακρίνεται εμφανέστατα η πανωλεθρία που θα υποστεί ο Μητσοτάκης αν επιχειρήσει να εξαντλήσει την τετραετία.

Εννοείται ότι δεν θα διασωθεί αν τελικά προσφύγει στην πρόωρη κάλπη το φθινόπωρο.

Αλλά τουλάχιστον δεν θα συντριβεί.

Βλέπετε ο πακτωλός χρημάτων που μοιράζει στους ολιγάρχες για να τον στηρίζουν από τα μέσα τους, καθώς και το… δίκαιο μοίρασμα της πίτας των 60 δισ. εκ Βρυξελλών ορμώμενων τα οποία είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν, εγγυώνται μία άνευ προηγουμένου προεκλογική χείρα βοηθείας.

Μέσω της οποίας ναι μεν θα αναχαιτιστεί σε έναν βαθμό η λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά με τίποτα δεν θα επιτευχθεί πάλι η πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Μια μικρή βόλτα στην πιάτσα, στα κοινωνικά δίκτυα και στο διαδίκτυο εν γένει (που προσπαθούν να θάψουν τα συστημικά ΜΜΕ), θα λύσει τις όποιες απορίες.

Και κάπου εκεί... σύντροφοι κοψοχέρηδες, ο... βασιλιάς Κυριάκος θα ξεγυμνωθεί.

Διότι όσες επαναληπτικές εκλογές κι αν κάνει για να εξουδετερώσει την απλή αναλογική, δεν πρόκειται να ξεπεράσει τον ουτοπικό αριθμό -μια φορά γίνονται τα θαύματα- 151.

Έτσι θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με τον... μισητό του εχθρό.

Άλλωστε όπως θα έχετε διαπιστώσει εσχάτως, επί της ουσίας στα μείζονα ζητήματα δεν τους χωρίζει τίποτα. Εξ ου και οι συνεχόμενες επικοινωνιακές κοκορομαχίες για το ξεκάρφωμα, μη τυχόν και τους πάρουν χαμπάρι (κούνια που τους κούναγε).

Σε κάθε περίπτωση, είτε ο Κυριάκος επιλέξει την κουρτίνα ένα είτε την κουρτίνα δύο, το τέλος του μύθου του ισχυρού ηγέτη είναι προδιαγεγραμμένο.

Κουράγιο... σύντροφοι κοψοχέρηδες, η πραγματική λευτεριά πλησιάζει!!!