Τρίτη, Ιουλίου 13

ΝΑΙ, στο ΕΜΒΟΛΙΟ κατά της μεταδοτικής αρρώστιας COVID-19. ΟΧΙ, στους αρνητές του εμβολίουΝΑΙ, στο ΕΜΒΟΛΙΟ κατά της μεταδοτικής αρρώστιας COVID-19. ΟΧΙ, στους αρνητές του εμβολίου

ΝΑΙ, στο ΕΜΒΟΛΙΟ κατά της μεταδοτικής αρρώστιας COVID-19.  ΟΧΙ, στους αρνητές του εμβολίου

Πολίτες-Οπλίτες της Λογικής και της υπευθυνότητας, απέναντι στους εαυτούς σας και στους άλλους, ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΙΤΕ.

 

Μην ακούτε τους κρουνοχυτροληρραίους, (Αριστοφάνους «Ιππής 89»), κεφαλόβρυσα της κοτσάνας, που κοάζουν κατά του εμβολιασμού.

 

«Τι νου και τι φρόνηση έχουν; Πείθονται σε αυτούς που κολακεύουν τον λαό και έχουν ως δάσκαλό τους τον όχλο: Τις γαρ αυτών νόος ή φρην; Δήμων αοιδοίσι πείθονται και διδασκάλω χρείωνται ομίλω» (Ηράκλειτος)

 

Πεισθείτε  από την λογική και τον λόγο της επιστήμης. 

«Ουκ έστι Πειθούς ιερόν άλλο πλην λόγος.» (Ηράκλειτος).

 

Η μεταδοτική, λοιμώδης νόσος από Κορονοϊό: COVID-19 (Corona Virus Infectious Disease), ως Βαρύ Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο: Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS), οδηγείσε διασωλήνωση ή θάνατο.

 

Ο ιός μεταλλάσσεται (ήδη είναι μαζί μας η μετάλλαξη Δέλτα). «Όσο κι αν ο άνθρωπος  προσπαθεί και καταφέρνει να κατασκευάζει όλο και πιο τελειοποιημένες ποντικοπαγίδες, η φύση πάντα θα γεννάει εξυπνότερα ποντίκια»

 

Και θα την πάθουμε από σαυλοπρωκτιάν* και γραψαρχιδισμό.

 

Αφιονισμένοι, ο εγχώριος ελληναράς κι ελληναρού και οι εξωχώριοι τουρίστες, του «ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας», κορδακίζουν,**  ο ένας πάνω στον άλλον, «πατείς με πατώ σε», στα ασφυκτικά γεμάτα μπιτσόμπαρα των νησιών και της παραλιακής, αρχιδογράφοντας,  κάθε μέτρο προφύλαξης για τη νόσο COVID-19.

 

Η Σαυλοπρωκτιάν, στο μίξερ του DJ, ένοικοι του τουριστικού πανδοχείου (παντός δοχείο)  «Η Ελλάς.»

 

Η καλλίπυγος (πυγή: οπίσθια, κοινώς κώλος) τουρίστρια  του παγωμένου Βορά και η εγχώρια επίσης, θέλει να ζήσει κι αυτή τον μύθο της ως πυγολαμπίς (κωλοφωτιά), χρυσόκολος, τουτέστιν χρυσοστόλιστος χρυσοκάνθαρος.

 

 

Είναι «μάστ», είναι «ιν», λένε σε άπταιστα greeklish γρυλίσματα, και ευελπιστούν πως ίσως τους  δείξει το «ρεπορτάζ των πυγών», (με «υ»),  των ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εγκεφαλομαλάκυνσης).

 

Οι μαχόμενοι κατά του εμβολίου ασκούν την «σώφρονα» πεοχειράντληση.

 

Elgranmasturbator: ο Μέγας αυνανιστής. Σαλβαδόρ Νταλί.

 

Κι ο ύπνος της λογικής δημιουργεί φαντάσματα παραλογισμού.

 

Στα λοιμώδη (μεταδοτικά) νοσήματα, «Ουδείς είναι ασφαλής, εάν δεν είναι όλοι ασφαλείς».

 

Κάθε μεταδοτικό (λοιμώδες) νόσημα αποτελεί κίνδυνο για τον πάσχοντα, το περιβάλλον του,  και όταν λάβει διαστάσεις επιδημίας ή πανδημίας, αποτελεί δημόσιο κίνδυνο για μεγάλες ομάδες πληθυσμού ή και χώρες ολόκληρες, όπως συμβαίνει στις μέρες μας με την COVID-19.
 

Ο πλέον αποτελεσματικότερος τρόπος προλήψεως των λοιμωδών νοσημάτων είναι ο εμβολιασμός. Μπορεί κανείς να αναπτύξει ανοσία στο λοιμώδες νόσημα αρρωσταίνοντας, αλλά το κόστος, σε βαρύτητα της νόσου και θανάτων. είναι πολύ υψηλό.

 

Ο εμβολιασμός είναι προτιμότερος, αποτελεσματικότερος και ασφαλέστερος, από το να νοσήσει κανείς.

 

Πολίτη προφυλάξου, από τη μεταδοτική αρρώστια με το εμβόλιο, κι ας κοάζουν οι αντιεμβολιαστές, «χωρίς στο μυαλό μια ρυτίδα» (Μ. Αναγνωστάκης).

 

«Πώς πάνε οι στραβοί στον Άδη; Βλέποντας ο ένας τον άλλον», λέει η παροιμία.

 

«Και μην ανοίγεις όσο κι αν χτυπούν. Φωνάζουν μα δεν έχουν τι να πουν» (Γ. Σεφέρης).

 

Ναι, οι Έλληνες είμαστε γλεντζέδες. Γλεντάμε στα πανηγύρια μας, στους γάμους και στις γιορτές μας.

 

Όμως, αυτήν την περίοδο, με την μεταδοτική αρρώστια COVID-19 να σέρνεται τριγύρω μας, πρέπει να εμβολιαστούμε και να παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

 

Κι όταν τελειώσει η πανδημία, και θα τελειώσει πιο γρήγορα, όταν συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε και να εφαρμόζουμε  τα μέτρα προφύλαξης, θα γλεντήσουμε και πάλι.

 

«Θαρσείν χρη τ΄ αύριον έσσετ΄ άμεινον.

Θάρρος χρειάζεται. το αύριο θα είναι καλύτερο.»

(Θεόκριτος).

 

«Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε,

μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε.»

(Οδ. Ελύτης)

 

* προθυμοῦμαί γε σαυλοπρωκτιᾶν» (Αριστοφάνους «Σφήκαι» 1173) «Είμαι έτοιμος λοιπόν να τον κουνάω».

 

Σαυλοπρωκτιάν < Σαυλοπρωκτιάω: περιπατώ σείων εδώ κι εκεί τα  οπίσθια, σαλεύειν τον πρωκτόν. Σαυλόομαι: ορχούμαι μετά προσποιήσεως, θηλυπρεπώς (Henry Liddell- Robert Scott. Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης. (Εκδοτικός Οίκος Ι. Σιδέρης 2001)

 

** Κορδακίζει: Αισχρά ορχείται: χορεύει. («Σούδα Λεξικόν» Εκδότης: Οδυσσέας Χατζόπουλος. 2004)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .