Σάββατο, Ιουλίου 17

Σε εποχική γρίπη μετατρέπει τον Covid-19 η μετάλλαξη Δέλτα: Πολλά κρούσματα αλλά ελάχιστα θύματα & διασωληνωμένοι

Σε εποχική γρίπη μετατρέπει τον Covid-19 η μετάλλαξη Δέλτα: Πολλά κρούσματα αλλά ελάχιστα θύματα & διασωληνωμένοι

H μετάλλαξη Δέλτα του Covid-19, μία ακόμα μετάλλαξη ενός εργαστηριακά μεταλλαγμένου ιού, μεταδίδεται ως μια αναίμακτη εποχική γρίπη με μεγάλη ταχύτητα «γράφοντας» 2.938 νέα κρούσματα σήμερα, αλλά χωρίς αύξηση σε νεκρούς ή διασωληνωμένους.

Όλα δείχνουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα, μπορεί να εξελιχθεί σε «κλειδί» στη επιτάχυνση της ανοσίας του πληθυσμού, χωρίς να υπάρχει αύξηση των θυμάτων.

Το ποσοστό θετικότητας, λόγω του τουριστικού κύματος, βρίσκεται στο 3,15%, με περιοχές όπως η Μύκονος και το Ρέθυμνο να ξεπερνούν το μέσο όρο της επικράτειας, με 3,31% και 3,,69% αντίστοιχα.

Κοντά στον μέσο όρο κυμαίνεται το ποσοστό στα Γρεβενά (3,12%) όπου η επιδημία δείχνει να αναζωπυρώνεται με 15,74 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά, πάντως, πάνω από τη μονάδα βρίσκονται αρκετές ακόμα περιοχές, όπως η Καρδίτσα (1,70%), ο Νότιος Τομέας της Αττικής (1,39%), τα Ιωάννινα (1,38%), η Πάρος και η Σαντορίνη (1,27%), η Ηλεία (1,17%), η Ανατολική Αττική (1,12%), η Μαγνησία (1,06%), το Ηράκλειο (1,05%) και ο Πειραιάς (1%).

Ουσιαστικά στην ίδια κατάσταση από πλευράς διασωληνωμένων, μόλις 135 και με ελάχιστους θανάτους ατόμων με κορωνοΐό, μόλις επτά, οι οποίοι είχαν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και δεν είχαν νοσήσει από την μετάλλαξη Δέλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .