Πέμπτη, Ιουλίου 15

ΟΗΕ: «Οι απαγορεύσεις και τα lockdown για τον κορωνοϊό συνέβαλαν στη μεγαλύτερη αύξηση της πείνας εδώ και δεκαετίες»!

«Ο επιπολασμός του υποσιτισμού αυξήθηκε από το 8,4% σε περίπου 9,9% μέσα σε ένα μόνο έτος»
ΟΗΕ: «Οι απαγορεύσεις και τα lockdown για τον κορωνοϊό συνέβαλαν στη μεγαλύτερη αύξηση της πείνας εδώ και δεκαετίες»!

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, πως τα απαγορευτικά μέτρα για τον κορωνοϊό, που εφαρμόστηκαν μέσα στο 2020, είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αύξηση του υποσιτισμού και της πείνας εδώ και δεκαετίες!

«Η παγκόσμια πείνα αυξήθηκε το 2020, στη σκιά της πανδημίας. Αφού παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη για πέντε χρόνια, ο επιπολασμός του υποσιτισμού αυξήθηκε από το 8,4% σε περίπου 9,9% μέσα σε ένα μόνο έτος» ανέφερε η έκθεση.

«Η οικονομική ύφεση το 2020, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που προέκυψαν λόγω της πανδημίας συνέβαλαν σε μία από τις μεγαλύτερες ανόδους του ποσοστού πείνας στον κόσμο εδώ και δεκαετίες επηρεάζοντας σχεδόν όλες τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος» πρόσθεσε ο ΟΗΕ.

Παράλληλα, η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου 720 και 811 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετώπισαν το φάσμα της πείνας το 2020, μια αύξηση της τάξης των 161 εκατομμυρίων από το 2019.

Η έκθεση του Οργανισμού κατέληξε στην εκτίμηση ότι ο κόσμος «δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο» για να επιτύχει τον καθορισμένο στόχο του τερματισμού της παγκόσμιας πείνας και του υποσιτισμού έως το 2030.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .