Κυριακή, Ιουλίου 18

Κορωνοϊός: Mε μετάλλαξη «Δέλτα» το 50% των νέων περιστατικών

Κορωνοϊός: Mε μετάλλαξη «Δέλτα» το 50% των νέων περιστατικών

Tην αποκάλυψη πως πλέον στη χώρα μας το 50% των περιστατικών κορωνοϊού αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα, έκανε στη Βουλή, ο Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας και για τη ραγδαία αύξηση των περιστατικών της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Μιλώντας στην επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας για τους αριθμούς της πανδημίας ο κ. Θάνος  είπε πως «σήμερα, με τα καινούργια δεδομένα, το στέλεχος Δ αντιστοιχεί περίπου στο 50% των καινούργιων κρουσμάτων που ταυτοποιούνται στη χώρα μας. Εμείς εδώ στο ΙΙΒΕΑΑ από την αρχή της πανδημίας και λόγω των πολύ εξελιγμένων υποδομών τις οποίες διαθέτει το Ίδρυμα έχουμε εμπλακεί στη μελέτη του κορωνοϊού τόσο στο επίπεδο της διάγνωσης. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί 270.000 μοριακές εξετάσεις, τις οποίες εκτελούμε για λογαριασμό της πρώτης Υ.Π.Ε. αλλά και για τον ΕΟΔΥ, καθώς επίσης και για την πολιτική προστασία».

Συμπλήρωσε επίσης ότι « Πριν τα δεδομένα που στείλαμε πριν από δύο ώρες ήταν γύρω στο 40% “Δ”, σας ενημερώνω ότι σήμερα είμαστε πάνω από το 50% Δ σε όλα τα νέα κρούσματα και βέβαια έχουμε την 318, την “Α” και την ανησυχητική αύξηση της “Β”, η οποία μπορεί να μην είναι πολλά στελέχη, μεγάλος ο αριθμός, αλλά υπενθυμίζω έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και έχει και μεγαλύτερη αντοχή στη φυσική ή στην εμβολιαστική ανοσία».zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .