Σάββατο, Ιουλίου 31

Sitel: Άρχισε η δοκιμαστική λειτουργία του νέου της MAXhub στο Athenian Capitol (pics)


Από τον Σεπτέμβριο θα εισέλθει σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς ο καινοτόμος χώρος εργασίας που δημιουργεί στην Ελλάδα ο αμερικανικός «κολοσσός» των outsourcing υπηρεσιών - «Τρέχει» η διαδικασία των 1.000 προσλήψεων

Η επίσημη εγκατάσταση της Sitel στο Athenian Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη αποτελεί γεγονός εδώ και λίγο καιρό. Ο αμερικανικός όμιλος των outsourcing υποστηρικτικών υπηρεσιών θεωρείται ο μεγαλύτερος μισθωτής του πρώην εμπορικού κέντρου στην συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου

και Ιουλιανού, που αποκτά και πάλι ζωή.

Οι πληροφορίες του newmoney αναφέρουν ότι επί του παρόντος γίνεται μια δοκιμαστική λειτουργία του νέου MAXhub, το οποίο θα εισέλθει σε κανονικούς ρυθμούς σταδιακά από τις πρώτες ημέρες του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Αυτό κρίθηκε σκόπιμο να συμβεί από την ηγεσία της Sitel Group, εξαιτίας των διαφόρων θεμάτων που δημιούργησε η πανδημία σε σχέση με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και φυσικά για την υγειονομική ασφάλεια των ανθρώπων οι οποίοι θα εργασθούν εκεί.

Ταυτόχρονα, μετά από την «πρεμιέρα» της Sitel Greece στο mall που φέρει την υπογραφή του Θεόδωρου Χαραγκιώνη, άρχισε να «τρέχει» – μέσω και αγγελιών σε σελίδες της- και η διαδικασία των 1.000 περίπου προσλήψεων τις οποίες έχει αναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει ο «κολοσσός» των call centers (με έδρα το Μαϊάμι, 90.000 εργαζόμενους και παρουσία σε δεκάδες χώρες) για τις ανάγκες στελέχωσης του νέου υβριδικού κέντρου συνεργασίας στην Ελλάδα, ενός καινοτόμου χώρου εργασίας και περιλαμβάνουν σε αυτή την φάση θέσεις όπως αυτές των Team Managers, Operation Managers, Customer Advisors, Receptionists κ.α.

Το πολύγλωσσο MAXhub της Sitel στην Αθήνα θα είναι, ως γνωστό, επικεντρωμένο στην προσωπική συνεργασία, εκπαίδευση και ανάπτυξη και τη συμμετοχή των εργαζομένων, τόσο από το σπίτι όσο και από το κέντρο…

Η αναδιάταξη των χώρων του κτηρίου που μισθώθηκαν στην Sitel ολοκληρώθηκε (6.500 τ.μ. γραφείων) και στο υπόλοιπο συνεχίζουν να φιλοξενούνται τόσο το supermarket Σκλαβενίτης, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και τα γραφεία του ομίλου Χαραγκιώνη.

Το «νέο» Athenian Capitol, σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο HASKOLL of London, περιλαμβάνει εκτός από εμπορικά καταστήματα, αίθουσα διαλέξεων χωρητικότητας 200 ατόμων, αίθουσα κινηματογράφου 3D, αλλά και έναν εσωτερικό κήπο με εστιατόρια και καφέ όπου ειδική ακουστική μελέτη κρατάει μακριά τους θορύβους της πόλης και χώρους ευεξίας.

Από τα ‘90s ως το deal του 2019

Το deal του Θεόδωρου Χαραγκιώνη με την Sitel για τη μίσθωση του Athenian Capitol είναι 5ετούς διάρκειας (με οψιόν άλλης μιας 3ετίας) και αποφέρει ένα σημαντικό έσοδο στον όμιλο.
Ένα deal για το οποίο οι δυο πλευρές έδωσαν τα χέρια από τα τέλη του φθινοπώρου του 2019, αλλά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών καθυστέρησε η άφιξη των Αμερικανών.

Σε συνδυασμό με την μεγάλη συμφωνία με τη Fortress για την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της (σε συνάρτηση και με τα τραπεζικά δάνεια της), η Χαραγκιώνης είδε τα οικονομικά της να μπαίνουν σε βιώσιμη τροχιά και έθεσε νέο προγραμματισμό για τα υπό υλοποίηση project της, μετά από τα δύσκολα χρόνια της μακράς οικονομικής κρίσης και από ορισμένα εγχειρήματα που δεν προχώρησαν.

Η ιστορία του κτηρίου των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού ξεκινά από τα ‘90s. Τότε, αποκτήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα αστικά ακίνητα στην «καρδιά» της πρωτεύουσας και αργότερα κατασκευάσθηκε το εμπορικό κέντρο, που έκανε τα εγκαίνια του το 2010.

Το ξέσπασμα της ύφεσης έφερε την Charagionis Group αντιμέτωπη με τα «κανόνια» βασικών μισθωτών της (την Μαρινόπουλος, την Sprider, τα Costa Coffee του Βωβού) και αναγκάσθηκε να αναζητήσει λύσεις.

Κάποια σχέδια έμειναν στα χαρτιά για διαφορετικούς λόγους (π.χ. για μετατροπή του σε outlet, σε Κέντρο Παιδιού ή σε Κέντρο Αυτοκινήτου) πριν δοθεί το αίσιο τέλος από το deal με την Sitel…


Σhttps://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/business-stories/sitel-archise-i-dokimastiki-litourgia-tou-neou-tis-maxhub-sto-athenian-capitol-pics/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .