Παρασκευή, Ιουλίου 2

Sputnik-V: Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητά του έναντι της παραλλαγής «Δέλτα» το εμβόλιο που δεν θέλει η κυβέρνηση

Sputnik-V: Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητά του έναντι της παραλλαγής «Δέλτα» το εμβόλιο που δεν θέλει η κυβέρνηση

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει και πιθανόν να αποτελέσει αφορμή για νέο lockdown, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας που έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο δήλωσε πως η αποτελεσματικότητά του Sputnik V, του εμβολίου που αρνείται να προμηθευτεί η κυβέρνηση, έναντι της παραλλαγής «Δέλτα» είναι πάνω από 90%.

Όπως είπε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, προσφέρει προστασία απέναντι και στην ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού, γνωστή ως μετάλλαξη Δέλτα, με τον βαθμό αποτελεσματικότητάς του να πέφτει κατά 2,6 μονάδες.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι η μείωση 2,6 είναι στην πραγματικότητα αμελητέα, είναι μικρότερη από ό,τι όλων των άλλων εμβολίων διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer και Moderna» δήλωσε ο Ντένις Λογκούνοφ.

Το ινδικό στέλεχος του κορονoϊού SARS-CoV-2 και οι μεταλλάξεις του είναι επικίνδυνες, καθώς αυτή η παραλλαγή του ιού, όταν εισέρχεται στα κύτταρα, γίνεται πολύ ανθεκτική στα αντισώματα, είχε εξηγήσει προ ημερών ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία Γκαμαλέγια.

Υπενθυμίζεται ότι το στέλεχος B.1.617, που προκαλεί τη νόσο COVID-19, εντοπίστηκε στην Ινδία στις 5 Οκτωβρίου 2020 στην Πολιτεία Μαχαράστρα και, πρόσφατα, έχει εντοπιστεί σε πολλές χώρες.

.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .