Δευτέρα, Ιουλίου 19

Το «Titane» αναστάτωσε τις Κάννες: «Μία από τις πιο άγριες ταινίες που έχουν προβληθεί ποτέ»

titane-cannes-arthro

Πολύ τολμηρή, με σκηνές σεξ και άγριας βίας - Διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα - Πολλοί θεατές δεν άντεχαν και έκλειναν τα μάτια τους

Στη Γαλλική Ριβιέρα, εκεί όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, είναι στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον των σινεφίλ με πολλούς να αναμένουν με ενθουσιασμό την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ, στην οποία απονέμεται ο Χρυσός Φοίνικας, ένα είδος «Ιερού Δισκοπότηρου» της Έβδομης Τέχνης.

Μία ταινία είναι αυτή που κλέβει φέτος την παράσταση με αμφιλεγόμενες κριτικές για τις προθέσεις της Ζουλιά Ντικουρνό που την σκηνοθέτησε: Η ταινία «Titane» για το βίαιο και σεξουαλικά διαστροφικό περιεχόμενό της.

Είναι μία από τις 24 ταινίες που διεκδικούν τον «Χρυσό Φοίνικα» που απονέμεται σήμερα στις Κάννες.



Μία γυναίκα κάνει σεξ με αυτοκίνητο ενώ μένει έγκυος από μία Κάντιλακ. Κι όλα αυτά μετά την απώλεια του πατέρα της .Η πρωταγωνίστρια της ταινίας κατά την ενηλικίωσή της γίνεται ακόμη πιο βίαιη και στο τέλος δολοφόνος...

Πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν τις βίαιες σκηνές που προβάλλονται κατά την έναρξη της πρώτου μισάωρου και κλείνουν τα μάτια τους.

Στη μέση της ταινίας, γίνεται η μεγάλη ανατροπή. Η πρωταγωνίστρια «Αλεξία», επιδιώκοντας να ξεφύγει από όσους την καταδιώκουν ως κατά συρροή δολοφόνο, κόβει τα μαλλιά της και αυτοπαρουσιάζεται ως Αντριέν αλλάζοντας φύλο.

Η σκηνοθέτης της ταινίας Ζουλιά Ντικουρνό, συνδυάζει σκηνές βίας, άγριου σεξ με λαμπερό φωτισμό και μουσική.

Titane, η ταινία που σόκαρε τις Κάννες


Όλοι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ελπίζουν πάντα να δουν κάτι πραγματικά άγριο, υπερβατικό , σκηνοθετημένο όμως από άνδρες. Η Ζουλιά ωστόσο έκανε την διαφορά.

Η μόνη σκηνή που τελειώνει με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς είναι η πρώτη, στην οποία ένα κοριτσάκι, η Αλεξία, συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο ενώ κάθεται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου των γονιών της. Κλωτσάει το κάθισμα του μπαμπά της έως ότου αυτός γυρίσει να την κοιτάξει, και - το μαντέψατε - το αυτοκίνητο πέφτει σ΄ένα χαντάκι.

Το κορίτσι υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και για την αποθεραπεία της πρέπει να φορέσει μία συσκευή από τιτάνιο. Αποκτά όμως σεξουαλική διαστροφή με τα αυτοκίνητα ενώ μένει έγκυος από μία Κάντιλακ, σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας.

Για την ιστοσελίδα «Hollywood Reporter», η ταινία είναι φαβορί για το «Χρυσό Φοίνικα» (Palme d'Or) ενώ για την ιστοσελίδα « IndieWire» ήταν «μία από τις πιο άγριες ταινίες που προβλήθηκαν ποτέ στις Κάννες».

Για την γαλλική εφημερίδα «Liberation», η ιστορία της ταινίας είναι «αρκετά ασαφής» ενώ η ελβετική εφημερίδα «Le Temps» διερωτάται για το μήνυμα που θέλει να περάσει η σκηνοθέτης από την «επιβλητική» προσφορά της στην Έβδομη Τέχνη.



«Η Ντικουρνό παραβιάζει όλους τους κανόνες, με μεγάλη μας χαρά», έγραψε το γαλλικό περιοδικό «Les Inrockuptibles» και προσθέτει: «Η έξαλλη ταινία της δεν μοιάζει με άλλη».

Η ίδια η σκηνοθέτης πάντως δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένιωθε «πολύ θυμό» ενώ έγραφε την ταινία.

«Μόλις είχε εκλεγεί ο Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και ο κόσμος δεν ήταν χαρούμενος», είπε σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο . «Ήμουν πολύ απαισιόδοξη για το μέλλον και για μια κοινωνία που δεν έχει περιθώριο ρευστότητας, μετασχηματισμού, αλλαγής και συμμετοχής», τόνισε.




Protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .