Τρίτη, Αυγούστου 10

Νέο μήνυμα από το «112»--«Τρέξτε να σωθείτε» και εκκενώστε... την Ελλάδα: Μετά από 8 μέρες φωτιάς εκκενώνουν και το Ασμήνιο!

«Τρέξτε να σωθείτε» και εκκενώστε... την Ελλάδα: Μετά από 8 μέρες φωτιάς εκκενώνουν και το Ασμήνιο!

Νέο μήνυμα από το «112»

Ανίκανος δείχνει ο κρατικός μηχανισμό να ελέγξει τη φωτιά στην Εύβοια, καθώς εδώ και οκτώ ολόκληρες ημέρες αντί να τη σβήνει εκκενώνει περιοχές. 

Συγκεκριμένα ενώ κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβεστικές δυνάμεις από Ελλάδα, Σερβία, Σλοβενία κτλ. ήταν έτοιμοι να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί. 

Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χωριό.

Χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια.

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής. 

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Παρόλα αυτά οι κάτοικοι δεν πρόκειται να φύγουν, καθώς είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για να σώσουν τα σπίτια τους και το χωριό τους, καθώς γνωρίζουν πλέον πως αν δεν το κάνουν αυτοί... τότε δεν θα το κάνει κανείς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .