Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Του Νίκου Καραχάλιου

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ρεκόρ τα 1.000.000 καμένα στρέμματα).

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΑΚΟΜΗ (για 10ημέρες στην Πελοπόννησο).

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

1.ΨΕΥΔΟΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΣ: «Να επιχειρήσω να διαμορφώσω μια συναίνεση» είπε. Οι ευρύτερες συναινέσεις δεν διαμορφώνονται στον πρώτο ενικό με το «ΕΓΩ», αλλά με το «ΕΜΕΙΣ».

2.ΨΕΥΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ: Η μόνη συνεργασία είναι αυτή μεταξύ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με το ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΗΜΙΤΗ. Ξοφλάει γραμμάτια στους MEGA ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ εις βάρος όλων μας. Επικυριαρχούν σε 2 κόμματα σε 1 ΣΥΣΤΗΜΑ. Με τους ίδιους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ από πίσω…

3.ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΟΣ: Οι Γερμανοί δεν είχαν το 112, το οποίο θα τους δώσουμε -άλα της και μεταφορά τεχνογνωσίας- γι’ αυτό είχαν 100+νεκρούς, ενώ ζήτησε βοήθεια από 24 κράτη, όταν κατάλαβε με καθυστέρηση την ανεπάρκεια του μηχανισμού του.

4.ΕΜΜΟΝΙΚΑ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ: ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!! Μηδενική ενσυναίσθηση! Μηδέν νοιάξιμο!

5.ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ: Προς την ΝΔ που φαίνεται να διαθέτει στελέχη, γι’ αυτό αντλεί μεταγραφές από τον χώρο του Σημιτικού/Εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και μόνο. Μήπως η επόμενη μεταγραφή είναι ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ;

6.ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΣ: Προς τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης. Υποκαθιστά τους αιρετούς της Περιφέρειας, τους 4 συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Αγρ. Ανάπτυξης και Ενέργειας.

7.ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΣ: Οι ευθύνες ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ όταν ολοκληρωθεί η μάχη… Για πόσο ακόμη θα δίνει τις μάχες και πόσο θα χάνει;

8.ΑΣΑΦΗΣ: Πότε κρίνει ότι θα ολοκληρωθεί η «μάχη»; Με ποιους είναι; Πολεμά με ανεμογεννήτριες ή όχι;

9.ΑΛΛΟΥ: Την ώρα της «μάχης» θα συνεχίσει να κάνει μπάνια και να ακκίζεται, όπως την περασμένη εβδομάδα;

10. ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΤΕΡΝΟΣ: Τώρα θυμήθηκε την κλιματική αλλαγή. Την μετονομάζει Κλιματική Κρίση. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ δίχως τέλος…

11. ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ: Οι δωρεές, οι προσφορές ιδιωτών και η ΕΚΕ (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) θα υποκαταστήσουν το κράτος στις ευρείες αναδασώσεις της Εύβοιας; Πώς;

12.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ: Για τα ταμεία… «Εγώ θα ελέγχω τα πάντα» δηλαδή τα έσοδα/έξοδα. Ακούς Γρηγόρη;

13. ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ: Οι παρεμβάσεις στο δάσος θα γίνουν από τον ιδιωτικό τομέα, λες και σεβάστηκε ποτέ ο επιχειρηματίας το δημόσιο χώρο.