Πέμπτη, Αυγούστου 5

Χάος παντού - Τα φαντάσματα του ΓΑΠ και του 19% του ’12 πλανώνται πάνω από το Μαξίμου

Το ζητούμενο πια είναι πως θα φύγει. Μετά εκλογών ή άνευ;

Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Του Αδέξιου Δεξιού

(Ανανεωμένο) To έχουμε γράψει από τον Αύγουστο του ’19, όταν ο Κυριάκος από Μητσοτάκης μετονομάστηκε σε Τσιπροτάκης, κατόπιν των πρώτων μετεκλογικών κυβιστήσεων.

...Ο γόνος θα προκαλέσει χάος παντού, είχαμε πει συγκεκριμένα και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.

Τα... νεοφιλελεύθερα αδέρφια ωστόσο, επιμένουν ότι ο Κυριάκος κατέχει ακόμη επάξια τον τίτλο του... μεγάλου τιμονιέρη.

Έτσι νόμιζαν και οι σφουγγοκωλάριοι του προηγούμενου...

λαοπρόβλητου, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Κι όσο τα μητσοτακικά αθύρματα διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα βαυκαλιζόμενα ότι δεν θα έχουν ανάλογο τέλος με τους τσιπρικούς κατσαπλιάδες, τόσο θα σκάβουν πιο βαθιά τον λάκκο τους.

Έκαψαν την Ελλάδα οι ελεεινοί με άπνοια και κραυγάζουν πανηγυρίζοντας ότι το επιτελικό κράτος λειτούργησε άψογα επειδή δεν είχαμε νεκρούς. Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Για να μην πούμε για τον επικό διασυρμό που υπέστησαν οι... άριστοι με την περιβόητη πράσινη ανάπτυξη. Η οποία κατέρρευσε με έναν καύσωνα, με τον Μητσοτάκη να σπεύδει πανικόβλητος να επαναλειτουργήσει τις λιγνιτικές μονάδες για να μην κλατάρει το ηλεκτρικό δίκτυο. Και τους Γερμανούς να γελάνε με το κορόιδο που βρήκαν για να ξεπουλήσουν τις άχρηστες ΑΠΕ, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον εφοδιασμό των ανθρακικών μονάδων τους μέχρι το ‘38. Φρονούμε ότι ο Κυριάκος το ελάχιστο που μπορεί να πράξει μπας και του συγχωρηθούν οι αμαρτίες, είναι να ζητήσει ταπεινά συγνώμη εγκαταλείποντας τα σχέδια για απαλλαγή από τον λιγνίτη μέχρι το ’27. Άλλα θα μας πείτε, έχει υποσχεθεί στους νταβατζήδες τα πράσινα δισεκατομμύρια εκ Βρυξελλών ορμώμενα προς εξασφάλιση της... αμέριστης στήριξής τους, άρα μάλλον θα στρουθοκαμηλίσει επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Στο μεταξύ, η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία χτυπάει κόκκινο, απόρροια προφανώς των παρατεταμένων lockdowns που έβγαλαν στην επιφάνεια τα χρόνια προβλήματα που κρυβόντουσαν... επιμελώς κάτω από το χαλί, κι αντί οι... άριστοι να προτείνουν απτές λύσεις μήπως και μετριαστεί κάπως η μάστιγα, πετάνε τσιτάτα ευαισθητοποίησης.

Την ίδια στιγμή, η εμβολιαστική-διχαστική υποχρεωτικότητα γυρίζει μπούμεραγκ στους εμπνευστές της. Το είχαμε πει, με την επιβολή δεν πέτυχε ποτέ κανείς τίποτα. Να δούμε τώρα που οι Αμερικανοί επανέφεραν πάλι τη χρήση μάσκας στους εμβολιασμένους καθότι μολύνουν και αυτοί, τι θα πει ο Κυριάκος στους... ψεκασμένους-αρνητές για να πειστούν να τσιμπηθούν.

Για τα εθνικά δεν λέμε τίποτα. Το μέτωπο έχει αναλάβει να κλείσει μονομερώς πλέον ο επεκτατικός τραμπούκος γείτονας. Ίσως αυτό εννοούσε με το... ήσυχο καλοκαίρι ο Κυριάκος. Ότι θα αφήνει τον Σουλτάνο ανεμπόδιστο να δημιουργεί τετελεσμένα κι αυτός ήρεμος θα τον παρακολουθεί από τις παραλίες βγάζοντας ανέμελος σέλφι.

Όπως και για την οικονομία. Όπου όποιος διαβάζει τα νούμερα είμαστε σίγουροι ότι παθαίνει ίλιγγο, θεωρώντας δεδομένα τα νέα μνημόνια. Κι ας λέει ο Κυριάκος ότι θα εκτοξευτούμε. Πώς βρε αθεόφοβε όταν το χρέος το 2010 -πρώτο μνημόνιο- ήταν 147% του ΑΕΠ και τώρα έπειτα από την τραγική διαχείριση της κορονοκρίσης αγγίζει το 230%;

Ομοίως και για τα λοιπά μητσοτακικά... στραβοπατήματα (λαθρομεταναστευτικό-μπόλιασμα, εγκληματικότητα, διορισμοί ημετέρων, αυλικών και κλακαδόρων, εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, καταστροφή του πολιτισμού, εργασιακός μεσαίωνας, καταβαράθρωση της παιδείας, τζογάρισμα επικουρικών συντάξεων, ανάλγητος πτωχευτικός νόμος, εσπευσμένοι-βολικοί εξοπλισμοί με οσμή μιζών, μετατροπή της παράταξης σε άντρο των ορφανών του αρχιερέα της διαπλοκής και διαφόρων ανώμαλων μειοψηφιών, μόνιμο πάγωμα των σκοπιανών μνημονίων για να μην πέσει η κυβέρνηση, τρύπια πρωθυπουργικά πόθεν έσχες, βδελυρή μητσοτακική έπαρση και αλαζονεία). Τα οποία οι καθεστωτικοί κονδυλοφόροι πασχίζουν ιδροκοπώντας να θάψουν ωραιοποιώντας τα, με περισσότερη ζέση αυτή τη φορά, ένεκα της νέας ένεσης ρευστότητας ύψους 20 εκατομμύριων (φτάσαμε τα 50 αν δεν κάνουμε λάθος - χάσαμε το μέτρημα).

Και θέλει να μας πει ο Κυριακός, ότι όταν πατήσει το εκλογικό κουμπί (μαθαίνουμε ότι τελικά δεν θα το πατήσει πρόωρα το φθινόπωρο, αλλά θα προτιμήσει τον ανασχηματισμό για να θολώσει τα νερά), με το χάος που έχει προκαλέσει παντού θα ξαναβγεί αυτοδύναμος.

Χα χα χα…

Μόνο οι… βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις το πιστεύουν.

Οι υπόλοιποι και δη οι δέξιοι που του έδωσαν την αυτοδυναμία, αδημονούν να τον… μαυρίσουν.

Προτείνουμε στους φωστήρες του Μαξίμου να κάνουν μια απλή αριθμητική πράξη για να το υπολογίσουν.

Έχουμε και λέμε. Μείον 10% που είναι οι δέξιοι-κοψοχέρηδες (δεν ξέρουμε που θα πάνε, αλλά Μητσοτάκη δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουν γιατί θα μείνουν κουλοί). Υπολογίστε και άλλη μία απώλεια περίπου 5% από λοιπούς δυσαρεστημένους και κάντε τη σούμα.

Εντούτοις, πολύ φοβούμαστε ότι με τους συνεχώς εντεινόμενους ρυθμούς φθοράς (κοινώς... είναι να μην σε πάρει η κατρακύλα), ενδέχεται τα ποσοστά να μειωθούν έτι περαιτέρω.

Με τον υποτιθέμενο κυρίαρχο Κυριάκο να μην φλερτάρει μόνο με τον εξευτελισμό του 19% του ΄12, αλλά και με αυτόν του ΓΑΠ.

Σε κάθε περίπτωση, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα (πιστοποιείται από τα πρωτοφανή μπινελίκια κατά πρωθυπουργού που εξαπολύονται κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα -εσχάτως και στην τηλεόραση- τα οποία αυξάνονται ραγδαία μετά από κάθε νέα γκάφα, ατόπημα ή έγκλημα των... αρίστων), δείχνει ότι ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε αποδρομή.

Το ζητούμενο πια είναι πως θα φύγει. Μετά εκλογών ή άνευ;

Η... αέναη ποδηλατάδα με τον ΓΑΠ πάντως, είναι αναπόφευκτη...

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/xaos-pantou-ta-fantasmata-tou-gap-kai-tou-19-tou-12-planontai-pano-apo-to-maksimou/2.152145

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .