Δευτέρα, Αυγούστου 2

Δίνουν πάλι 20 εκ. ευρώ στις δημοσιογραφικές π@ρνες τους! Έκτακτη ενίσχυση, αποκαλούν το νέο λάδωμα των ΜΜΕ


Με κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιου, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, και μετά από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 20 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση πανελλαδικών και περιφερειακών ΜΜΕ. Από την ενίσχυση θα ωφεληθούν εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε μέσο θα υπολογιστεί βάσει των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλουν προς το ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π).

Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα χρηματοδότησης αναμένεται να καλύψει το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ για το χρονικό διάστημα 1-12-2017 έως 31-12-2020, ενώ σε όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταβάλει τις σχετικές εισφορές, θα καταβληθεί ισόποση ενίσχυση». Σύμφωνα με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, ο στόχος του προγράμματος, τον «είναι η στήριξη της υγιούς λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, ώστε να διαφυλαχθούν οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης και η πολυφωνία στην ενημέρωση των πολιτών, με αντικειμενικά κριτήρια, όπως είχαμε δεσμευτεί ήδη από την ψήφιση της σχετικής διάταξης του ν.4779/2021. Και το πιο αντικειμενικό κριτήριο δεν είναι άλλο, εκτός από τον ετήσιο κύκλο εργασιών κάθε μέσου». Για την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και την καταβολή της ενίσχυσης, η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021.

Πηγή: ethnos.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

 https://theflagreport.com/dinoun-pali-20-ek-evro-stis-dimosiografikes-prnes-tous-ektakti-enischysi-apokaloun-to-neo-ladoma-ton-mme/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .