Τετάρτη, Αυγούστου 18

4 συμβουλές για να μη νιώθετε οικονομικά μετέωροι – Τι προτείνουν οι ειδικοί



Αυτές είναι οι πέντε «οικονομικές άμυνες» που μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε από σήμερα κιόλας προκειμένου να είστε προετοιμασμένοι για την επόμενη οικονομική δυσκολία που πιθανώς να προκύψει

Καθώς οι Αμερικανοί ανακάμπτουν από τον εκτεταμένο οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, ορισμένοι ήδη σκέφτονται το μέλλον. Εφαρμόζουν συγκεκριμένες οικονομικές πρακτικές προκειμένου να καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς και συγκεκριμένα το 58%, δηλώνουν ότι βρίσκονται σε «κατάσταση οικονομικής ανάκαμψης», σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη προγραμματισμού και προόδου της Northwestern Mutual για το 2021. Στην ετήσια έρευνα, μάλιστα, που διεξήχθη τον Μάρτιο από το The Harris Poll εκ μέρους της Northwestern Mutual, πήραν μέρος περισσότεροι από 2.300 ενήλικες.

Ερωτηθέντες ποια ήταν η καλύτερη άμυνα για μια μελλοντική οικονομική αβεβαιότητα, δύο ήταν οι κύριες απαντήσεις: το ταμείο έκτακτης ανάγκης ή αποταμίευσης (30%) και το ήδη σχεδιασμένο οικονομικό plan B (27%).

Σύμφωνα με το CNBC, αυτές είναι οι πέντε οικονομικές άμυνες που μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε από σήμερα κιόλας προκειμένου να είστε προετοιμασμένοι για την επόμενη οικονομική δυσκολία που πιθανώς να προκύψει.

1. Δώστε προτεραιότητα στην αποταμίευση

Η δημιουργία λογαριασμού ταμιευτηρίου έκτακτης ανάγκης αποτελεί ίσως το σημαντικότερο βήμα για την οικονομική σας ευημερία υποστηρίζει η Μαργκερίτα Τσενγκ, χρηματοοικονομική σχεδιάστρια και συνιδρυτής – διευθύνων σύμβουλος της Blue Ocean Global Wealth. «Το αποθεματικό σας σε μετρητά δεν έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει πλούσιους, ειδικά επειδή τα επιτόκια είναι τόσο χαμηλά» υποστηρίζει η Τσενγκ στο CNBC. «Παρόλα αυτά, χρειάζεται να έχετε άμεσα διαθέσιμα χρήματα για τυχόν απροσδόκητα έξοδα» προσθέτει. Οι προσωπικές αποταμιεύσεις αυξήθηκαν κατά 10%, σύμφωνα με την έκθεση της Northwestern Mutual, ενώ ο μέσος όρος των συμμετεχόντων δήλωσε πως κατέχει 73.100 δολάρια στην άκρη.

2. Εξόφληση χρεών

Ακόμα και αν έχετε καταφέρει να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα, καταβάλλετε προσπάθειες προκειμένου να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα χρέη σας – εάν υπάρχουν – καθώς επίσης και τα έξοδά σας. «Έχετε πολύ περισσότερη ελευθερία όταν δεν χρειάζεται να σκέφτεστε πια την αποπληρωμή δανείων ή πιστωτικών καρτών» υποστηρίζουν οι ειδικοί.

3. Αποταμιεύστε για τη συνταξιοδότηση

Ακόμα και αν είστε νέοι, σκεφτείτε το μέλλον. Εάν η αποταμίευση για τη συνταξιοδότησή σας είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σας, δοκιμάστε να αλλάξετε νοοτροπία, η Τσενγκ προτείνει: «Ενώ η συνταξιοδότηση φαίνεται να είναι μακριά, σκεφτείτε πως είναι ένας τρόπος για συσσώρευση πλούτου».

4. Ασφαλιστείτε

Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι και αφορά τα οικονομικά μας είναι ότι ξεχνάμε αυτό που ονομάζεται ασφάλιση. Το να έχετε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει ως δίχτυ ασφαλείας και να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα αιφνίδια έξοδα που μπορεί να σας βάλουν σε μπελάδες βυθίζοντάς σας στα χρέη. Κι όμως, κάτι θετικό μπορεί να βγει από την πανδημία υποστηρίζουν οι ειδικοί. «Καθώς η φυσιολογική ζωή επιστρέφει, ελπίζουμε οι άνθρωποι να κάνουν ένα βήμα πίσω και να σκεφτούν την οικονομική τους κατάσταση πιο προσεκτικά. Πάρτε στα σοβαρά την αποταμίευση. Αν το καταφέρουμε αυτό, η πανδημία, παρά τα μειονεκτήματα, θα έχει μια πραγματικά διαρκή ευεργετική επίδραση στην οικονομική ζωή των οικογενειών παγκοσμίως» υποστηρίζουν.


https://www.newmoney.gr/roh/viral/4-simvoules-gia-na-mi-niothete-ikonomika-meteori-ti-protinoun-i-idiki/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .