Τρίτη, Αυγούστου 10

Πού είναι οι χάρτες πιθανής πυρκαγιάς; Εγκληματική αδιαφορία απο τη πολιτεία.

ΚΟΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Η διαφορετικότητα ενός ατόμου δεν είναι το ισοδύναμο της καινοτομίας και της εφευρετικότητας. Ποιός σας το δίδαξε αυτό. Μπορεί να είναι μια άλλη όψη χρόνιας ψυχασθένειας. Το “χάρισμα” δεν στηρίζεται σε μοντέλα, σε σκέψεις και σε αφηγήματα. Είναι see through.

Η θεωρία είναι μια κουκίδα στο κέντρο ενός κύκλου. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κύκλος, άρα δεν υπάρχει διαχείριση κρίσεων. Με δέκα δημοσιογράφους της ΜΣΤΕ που μοιράζουν την πολιτική πίττα, θα αποδείξεις πως υπάρχει κράτος με όρια; Με αφηγήματα για ΑΟΖ, πανδημία και Great Reset

θα σταματήσεις την ροή ενός ποταμιού; Τσου ρε Λάκη. Έχεις μείνει στον Καζαντζάκη φίλε.

Και τώρα, απο τη Θεωρία στην Πράξη.

ΠΩΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΤΑ.

Το να καούν τα δένδρα δεν έχει να κάνει με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος (όπως λανθασμένα οι διορισμένοι και εγκάθετοι ψευτο επιστήμονες του Διαδικτύου έγραψαν παλαιότερα) αλλά περισσότερο με το μετά από πόση ώρα θα καούν μόνα τους χάρη σε ένα γνωστό φαινόμενο που λέγεται αυτανάφλεξη.

Η αυτανάφλεξη είναι μια ειδική περίπτωση αιφνίδιας ανάφλεξης καύσιμου υλικού, χωρίς εξωτερικό αίτιο. Δηλαδή χωρίς να απαιτείται φλόγα ή σπινθήρας για την ανάφλεξη του μίγματος καυσίμου / αέρα. Αυτό είναι οι “εκρήξεις” που σας λένε πως ακούστηκαν και πως τις βάζουν “εμπρηστές” στα ΜΜΕ του Μωυσή. Το φαινόμενο αυτό διέπεται απο μια μαθηματική εξίσωση που λέγεται εξίσωση αυτανάφλεξης.

Στη παραπάνω σχέση, tig είναι ο χρόνος για να φτάσει μια ουσία απο τη θερμοκρασία Το που ευρίσκεται, στη θερμοκρασία αυτανάφλεξης Tig. Η σταθερά k είναι η θερμική αγωγιμότητα της ουσίας, ρ η πυκνότητα μάζας της ουσίας, c είναι ο συντελεστής ειδικής θερμοχωρητικότητας της ουσίας και q'' η θερμική ροή που δίνεται στην ουσία απο το περιβάλλον. Θα ήταν ένα ωραίο θέμα για MSc, που θα έπαιρνε πολλές αναφορές. Βέβαια εξαρτάται με ποιόν Καθηγητή θα το κάνεις…

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ

 

Για να πάρει φωτιά ένα δάσος χρειάζεται εκτός απο οξυγόνο και θερμότητα και καύσιμη ύλη π.χ. κάτι που να αυταναφλέγεται όπως ρητίνες, φύλα δένδρων, σκουπίδια. Tιμές παραμέτρων υλικών για αυτανάφλεξη θα βρείτε εδώ. Η θερμοκρασία αυτανάφλεξης ουσιών Tig εξαρτάται και απο τη μορφή τους π.χ αν είναι σκόνες, υγρά ή στερεά, το πάχος τους, μικροδομή, χημικό περιβάλλον κλπ. Παρατηρείστε στο τρίγωνο που είναι και η βασική αρχή σβησίματος μιας πυρκαγιάς. Έλλειψη συνεισφοράς απο μια απο τις τρείς παραμέτρους που αναφέρονται στο τρίγωνο σβήνει την πυρκαγιά! Σε αυτή τη παρατήρηση βασίζεται το σβήσιμο μιας πυρκαγιάς. Με εκρήξεις π.χ. μπορείς να σβήσεις πυρκαγιές, κάτι που θυμίζει τις θερμοβαρικές βόμβες.

Στο παραπάνω σχήμα, παρατηρείστε πως η θερμοκρασία που απαιτείται για αυτανάφλεξη είναι πολύ ψηλότερη απο θερμοκρασίες που προαπαιτούνται σε άλλες περιπτώσεις π.χ. πυρκαγιές απο εμπρησμό.

ΠΩΣ ΣΒΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ;

Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις πυρκαγιών η χρήση ομίχλης ύδατος μπορεί να είναι αποτελεσματική, για τις πυρκαγιές φυσικών ρητινών ή κόμμεων (ιδιαίτερα όταν τα υλικά αυτά είναι σε μεγάλες ποσότητες, κάτι που αφορά και τα δάση) θεωρείται κατάλληλος ο αφρός. Με αφρό έσβησαν τα πεύκα στο Μάτι;  Με αφρό έσβησε ο Μητσοτάκης τις πυρκαγιές; Όχι…

Καταλάβατε σε τί είναι χρήσιμες οι αντιπυρικές ζώνες; Διακόπτουν τη ροή θερμότητας (δέστε την εξίσωση αυτανάφλεξης). Στην Ελλάδα αντιπυρικές ζώνες προστασίας θεωρούνται οι μεγάλοι δρόμοι και τα μονοπάτια μέσα στα δάση ή στα καταπατημένα. Ψηφίστε και άλλους Μήτσους στη Βουλή.

Ποιός κόβει δένδρα εκεί που πρέπει και όταν πρέπει; Κανένας.

ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;

  • Σας μιλούν για κλιματική αλλαγή. Δεν μας ενδιαφέρει το θέμα. Η κλιματική αλλαγή δεν παρατηρείται σε λίγες ημέρες μικροσκοπικά π.χ. σε περιοχές με φωτιά. Μη αφήνετε να σας κοροϊδεύουν τα ειδικός του Μητσοτάκη.
  • Μας ενδιαφέρουν μόνο οι θερμοκρασίες ανα περιοχή με δάση στην Ελλάδα, οι άνεμοι, οι βροχές, το είδος και η κατάσταση της κάθε δασικής έκτασης, οι δορυφορικές λήψεις που απεκρύβησαν απο τα ΜΜΕ του Μωυσή κλπ. Όλα αυτά μπορούν να δώσουν εκτιμήσεις και χάρτες κινδύνου πυρκαγιάς, για το που μπορεί να υπάρξει πυρκαγιά λόγω του φαινομένου της αυτανάφλεξης. Ούτε χάρτες δεν είναι ικανοί να κάνουν σωστά οι ειδικοί. Στις τηλεοράσεις όμως, πρώτοι όλοι. Είναι ικανοί να περιμένουν ώρες!
  • Ποιός ενδιαφέρεται για τις αυριανές θερμοκρασίες και τη κατάσταση του καιρού; Κανένας.

Θεωρείτε μορφωμένο τον Μητσοτάκη; Μόνο για Κούλης κάνει…

ΡΗΤΙΝΕΣ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ. ΠΩΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ.

Οι ρητίνες των δένδρων είναι υγρές ενώσεις που βρίσκονται μέσα σε φυτά ή εκκρίνονται από φυτά, όπως οι φυτικοί χυμοί, κόμμεα, ή κόλλες, συγχέονται μερικές φορές με τις χημικές ρητίνες, αλλά δεν είναι χημικά το ίδιο. Οι χυμοί φυτών, ειδικά, χρησιμεύουν ως διατροφικοί παράγοντες.

Δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς το γιατί τα φυτά εκκρίνουν ρητίνες. Όμως, οι ρητίνες αποτελούνται κυρίως από δευτεροταγείς μεταβολίτες ή ενώσεις, που καθώς φαίνεται, δεν παίζουν κανένα ρόλο στην πρωτεύουσα φυσιολογία ενός φυτού. Μερικοί επιστήμονες βλέπουν τις ρητίνες μόνο ως παραπροϊόντα, που τα προστατευτικά τους οφέλη στο φυτό είναι πλατιά τεκμηριωμένα. Οι τοξικές ρητινώδεις ενώσεις μπορούν να έλξουν ένα πλατύ φάσμα από φυτοφάγα, έντομα, και παθογόνα ενώ οι πτητικές φυσικές φαινόλες μπορούν να προσελκύσουν οργανισμούς όπως παράσιτα ή θηρευτές των φυτοφάγων που επιτίθενται στο φυτό.

 

 

 

 

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΕΠΙ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΤI;

Τίποτα. Αύριο όλα θα έχουν ξεχασθεί. Τα ΜΜΕ του Μωυσή θα επαναλάβουν τις ιστορίες που θα τους στείλει το ΑΠΕ της προπαγάνδας. Μελλοντικά θα σας μιλήσω για Τατόι - Ανάκτορα, για κατολισθήσεις εδαφών, πλημμύρες, περιοχές Natura κλπ. 

Όσα σας προανέφερα είναι μέρος ενός άρθρου μου που εγράφη το 2019. Σήμερα το έκανα πιο κατανοητό.

 

ΕΝΑ VIDEO ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ (ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

Το φαινόμενο Τσίπρας είναι μια άλλη “πράξη” του ίδιου αποτυχημένου συστήματος, που έφερε τη Χούντα και το δράμα της Κύπρου, αυτού που έκανε ΠΘ τον Μητσοτάκη. Μετά όσα έγιναν στο Μάτι δεν άλλαξε τίποτα απο πλευράς σχεδιασμού.


 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .