Δευτέρα, Αυγούστου 16

Κύριε Πρωθυπουργέ!. Είστε ο κύριος υπεύθυνος της βιβλικής καταστροφής της Βόρειας Εύβοιας, από τις πυρκαγιές!

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας

Μαθηματικός-Ερευνητής

Πολίτης της Εύβοιας*

Κύριε Πρωθυπουργέ!. 

Είμαι πολίτης της πανέμορφης Εύβοιας και διαμένω στη Χαλκίδα!. Όποιο αεροπλάνο ή ελικόπτερο πυρόσβεσης είχε προορισμό την καιγόμενη (επί 8 ημέρες) Βόρεια Εύβοια, με το θόρυβο του, γινόταν αντιληπτό, από όλους τους κατοίκους της Χαλκίδας, που διαθέτουν καλή ακοή!. 

Επειδή κύριε Πρωθυπουργέ, ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που ακούνε καλά και αγαπάνε πολύ το πράσινο, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, είχα εστραμμένη την προσοχή μου, (καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας), στο θόρυβο του πυροσβεστικού αεροπλάνου ή ελικοπτέρου, που κατευθυνόταν στη φλεγόμενη Εύβοια!. 

Σας διαβεβαιώνω κ. Πρωθυπουργέ ότι τις 3 πρώτες ημέρες ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ πυροσβεστικό αεροπλάνο ή ελικόπτερο, αφού δεν ακούστηκε ούτε μια φορά, ο γνώριμος θόρυβος, που κάνουν τα πυροσβεστικά αυτά εναέρια μέσα!. 

Μάρτυρες μου, όλοι οι Χαλκιδείς, που ακούνε καλα!. 

Έτσι, τις 3 πρώτες κρίσιμές ημέρες από την έναρξη των πυρκαγιών, την καταπράσινη (μέχρι πριν λίγες ημέρες) και πανέμορφη Βόρεια Εύβοια, την αφήσατε εντελώς αβοήθητη από αέρος!. Την αφήσατε στο έλεος του Θεού!

Και αυτό ήταν αρκετό, οι πυρκαγιές να γιγαντωθούν και να επεκταθούν σε πολλά μέτωπα με αποτέλεσμα να καούν εκατοντάδες σπίτια, πολλές επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς και 508 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό σύστημα : ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ!.. 

Με όσα σας ανάφερα παραπάνω, κύριος υπεύθυνος για τη βιβλική καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας από αυτές τις πυρκαγιές, είστε εσείς κ. Πρωθυπουργέ (που έχετε το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας μας) και είστε εσείς που δεν δώσατε εντολή από τη πρώτη στιγμή οι πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια (με την τόση πυκνή δασική βλάστηση) να χτυπηθούν με εναέρια μέσα!!!.

Επί τρείς ολόκληρες ημέρες, οι πυρκαγιές ανεξέλεγχτες κατέκαιαν τα παρθένα δάση και τις περιουσίες των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, ενώ ο Περιφερειάρχης μας κος Φάνης Σπανός (που από την πρώτη στιγμή βρισκόταν στα πύρινα μέτωπα), συνεχώς φώναζε (κυριολεκτικά ούρλιαζε, παρότι είναι ήπιων τόνων άνθρωπος), να στείλετε εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ειδάλλως θα καούμε παντού, έλεγε!.

Εσείς, κ. Πρωθυπουργέ, τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Περιφερειάρχη μας για εναέρια βοήθεια, τις αγνοήσατε, γράφοντας τον κύριο Σπανό, στα παλαιά σας υποδήματα και έτσι μετατρέψατε την καταπράσινη Βόρεια Εύβοια σε στάχτη και αποκαϊδια, όπου γενιές και γενιές θα μεγαλώσουν σε ένα μουντό, αποπνικτικό και γυμνό περιβάλλον!

Κύριε Πρωθυπουργέ!,

Με δεδομένο (πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη),, ότι είστε ο κύριος υπεύθυνος της ανείπωτης βιβλικής καταστροφής της Βόρειας Εύβοιας, απ' αυτές τις πυρκαγιές!.

Και με δεδομένο, ότι τόσο η Κυβέρνηση σας, όσο και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις τις τελευταίας δεκαετίας, έχουν ψηφίσει νόμους, που επιτρέπουν να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και ανεμογεννήτριες, τόσο σε δασικές εκτάσεις, όσο και σε εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί αναδασοταίες,: 

Έχετε κ. Πρωθυπουργέ, την ηθική υποχρέωση : 

Να εξαγγείλετε στην προγραμματισμένη συνέντευξη σας, προς τους Δημοσιογράφους των ΜΜΕ, με θέμα τις πυρκαγιές, ότι θα ψηφίσετε νόμο που θα απαγορεύει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων και ανεμογεννητριών στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια!.

Με αυτό τον τρόπο θα μας δείξετε, ότι δεν έχετε καμία σχέση με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο,, που έχει ως μοναδικό στόχο το κέρδος και μόνο το κέρδος,, χωρίς να νοιάζεται για την οικολογική ισορροπία της φύσης και του περιβάλλοντος γενικότερα!.

Αντιθέτως, κύριε Πρωθυπουργέ, εάν κωφεύσετε και αφήσετε τα πράγματα ως έχουν, θα μας δείξετε, ότι ταυτίζεστε με τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου οικονομικού κατεστημένου και αυτό ο Ελληνικός λαός δεν θα σας το συγχωρέσει ποτέ!!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .