Η Ελλάδα στις φλόγες αλλά η κυβέρνηση Κούλη αποφάσισε να προμηθευτεί νέες... κλούβες μεταγωγής κρατουμένων για την αστυνομία

Το πυροσβεστικό σώμα να... περιμένει...μεγάλη ανάγκη οι κλούβες!

Η Ελλάδα στις φλόγες αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε να προμηθευτεί νέες... κλούβες μεταγωγής κρατουμένων για την αστυνομία

Το πυροσβεστικό σώμα να... περιμένει

Την ώρα που η χώρα φλέγεται και κάθε δύναμη βρίσκεται στο έργο κατάσβεσης με ότι μέσο έχει (ακόμα βέβαια να δούμε που βρίσκονται τα 74 εναέρια πυροσβεστικά μέσα) το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σκέφθηκε ότι ήταν κατάλληλος χρόνος για να προμηθευτεί νέες... "κλούβες" για τις μεταγωγές!

Δεν γίνεται προμήθεια νέων πυροσβεστικών οχημάτων, ούτε ενοικιάζονται νέα αεροσκάφη κατάσβεσης αλλά κρίθηκε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αστυνομία και μάλιστα με μαζική αγορά οχημάτων μεταγωγής κρατουμένων.

Το έγγραφο της ανάθεσης σύμβασης αφορά την προμήθεια 34 «οχημάτων, διαμορφωμένων με ειδικό διαχωριστικό για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού κατά τη μεταγωγή κρατουμένων από τον COVID-19», και φέρει την υπογραφή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με ημερομηνία την 5η Αυγούστου, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη.

Κατά το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, το υπουργείο ΠΡΟΠΟ εγκρίνει κονδύλι ύψους σχεδόν 1,6 εκατ. ευρώ για την προμήθεια των 34 οχημάτων, ενώ αναφέρεται πως η απόφαση έρχεται προς κάλυψη έκτακτων και απρόβλεπτων επιχειρησιακών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ 

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μήνες, οι εξοπλισμοί της ΕΛΑΣ που δημοσιεύονται είναι συνεχείς. Ήδη, στα τέλη του περασμένου έτους ανακοινώθηκε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα εξοπλισμών που ξεπερνά τα 31 εκατ. ευρώ για εξοπλισμούς και πολεμοφόδια, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο ανακοινώθηκαν ακόμα 23 εκατ. ευρώ, που αφορά μεταξύ άλλων οχήματα θωρακισμένων και αναβάθμιση επιχειρησιακών λεωφορείων.


Ακόμα, από τον περασμένο Μάρτιο και κάθε μήνα ανακοινώνονται οι προμήθειες δεκάδων νέων οχημάτων για την αστυνομία.

 https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1008379_i-ellada-stis-floges-alla-i-kyvernisi-apofasise-na-promitheytei