Τρίτη, Αυγούστου 3

Το σοκ του Νορβηγού διπλωμάτη στη Δήλο


 Γράφει η Όλγα Μαύρου

Σοκ έπαθε ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα Frode Overland Andersen, καθώς πήγε στην Δήλο με θαυμασμό και ενώ είχε κάθε καλή πρόθεση για θετικό σχολιασμό, είδε στο λιμάνι “επιτροπή υποδοχής” ένα σκουπιδαριό. Έκανε αυθόρμητα τότε στο Twitter εν βρασμώ ψυχής μια ανάρτηση, που ως διπλωμάτης μετά την μετάνιωσε και τα “μάζεψε”.

Εκ των υστέρων απέδωσε την άσχημη εικόνα στο λιμάνι, σε εργασίες καθαριότητας που ήταν εν εξελίξει, λέγοντας ότι όλα αυτά τα απορρίμματα –όπως πληροφορήθηκε– θα μεταφερθούν στα ηπειρωτικά της χώρας. Ο διπλωμάτης, όμως, κατέβασε την ανάρτηση επειδή είναι διπλωμάτης, εξ ου και ως επαγγελματίας ευγενής προς τη χώρα που τον φιλοξενεί έγραψε ότι υπήρχε εξήγηση για τα άχρηστα αντικείμενα στο λιμάνι και συνέχισε με κολακευτικά λόγια για το νησί.

Όμως, όσοι δεν είναι διπλωμάτες ξέρουν ότι η αποκομιδή των άχρηστων αντικειμένων μπορούσε να είχε γίνει νοικοκυρεμένα και να μην “καλωσόριζαν” τους επισκέπτες στο λιμάνι –στεγασμένα προσωρινά σε αποθήκη ή έστω σε ένα φτηνό αντίσκηνο. Επιπλέον αυτές οι εργασίες γίνονται κανονικά προτού ξεκινήσει η τουριστική σεζόν. Κάτω μάλιστα από την ανάρτηση του διπλωμάτη κάποιοι εύλογα σχολιάζουν “μήπως το νοικοκύρεμα θα γίνει επειδή κάνατε την ανάρτηση;”

Κατωτέρω, η νεότερη ανάρτηση του διπλωμάτη και πιο κάτω οι φωτογραφία από την αμέσως προηγούμενη ανάρτηση που δεν υπάρχει πια. Στην νεότερη ανάρτηση αναφέρει «η Ελλάδα ανταποκρίνεται, πληροφορήθηκα πως είναι σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση καθαριότητας στο νησί και ότι η εικόνα του λιμανιού θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έμαθα επίσης ότι έχουν και πολύ ενδιαφέροντα σχέδια που θα ανακοινωθούν σύντομα για την ανάπτυξη του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου». Τώρα πόσο θα “ανταποκρινόταν” η Ελλάδα αν δεν είχε κάνει tweet ο διπλωμάτης, είναι άλλο θέμα.

 

Στην προηγούμενη έγραφε: «Κατάφερα τελικά να επισκεφθώ το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς στη Δήλο. Εξαίσιο! ΟΜΩΣ ποιος είναι υπεύθυνος για το λιμάνι της Δήλου; Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης»

BUT who is in charge of Delos harbour? This is the sight that greets visitors… pic.twitter.com/L7kkX83m1C

Εικόνα

από slpress

 teleytaiaexodos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .