Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Αντιδήμαρχος Μυκόνου μετά τη νοσηλεία με κορωνοϊό: Αν δεν είχα εμβολιαστεί, μπορεί να μην μιλούσαμε τώρα

Παρόλο που πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στη Μύκονο, ο κορωνοϊός τον ταλαιπωρεί ακόμη, καθώς εξαντλείται εύκολα

«Εμβολιαστείτε, εάν δεν είχα εμβολιαστεί μπορεί να μην μιλούσαμε τώρα»... το μήνυμα που στέλνει ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Μιχάλης Ζουγανέλης, ο οποίος ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό του με το μονοδικό σκεύασμα της Johnson & Johnson, νόσησε από κορωνοϊό και μεταφέρθηκε, σε ειδική κάψουλα με αεροδιακομιδή, στην Αθήνα, στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά.

Μερικές μέρες μετά το εξιτήριο, μίλησε για τον εφιάλτη της σοβαρής νόσησής του, ωστόσο τόνισε πως οι γιατροί τού είπαν ότι εάν δεν είχε εμβολιαστεί, η κατάσταση θα ήταν χειρότερη.

«Έλλειψη οξυγόνου. Δεν μπορούσα καν να σηκωθώ από το κρεβάτι. Δεν μπορούσα να σηκώσω καν την πλάτη μου από το κρεβάτι. Ακόμα και που κουνιόμουν στο κρεβάτι κουραζόμουν», δήλωσε ο κ.Ζουγανέλης στο Mega, μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας του.Ως θεραπεία τού χορηγήθηκε εκείνη των μονοκλονικών αντισωμάτων, ωστόσο και πάλι χρειάστηκε χορήγηση οξυγόνου για πάνω από δύο εβδομάδες.

«Μέσα στο Τζάνειο μού έβαλαν ένα ιδιαίτερο οξυγόνο λέγεται High flow, μαζί και με το οξυγόνο. Έκατσα 17 μέρες», λεει.

Η διακομιδή του στην Αθήνα με την ειδική κάψουλα μεταφοράς ασθενών ήταν η χειρότερή του εμπειρία. «Ούτε στον εχθρό μου δεν το εύχομαι να διακομισθεί με κάψουλα», υπογράμμισε συγκεκριμένα.

Αν και πήρε εξιτήριο και βρίσκεται πια στη Μύκονο, ο κορωνοϊός τον ταλαιπωρεί ακόμα καθώς, όπως περιγράφει, δυσκολεύεται να περπατήσει.

«Ακόμα και τώρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περπατάω και τίποτα άλλο. Δηλαδή και μπάνιο που κάνω κουράζομαι», επισημαίνει.


Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.