Φωτιά ΤΩΡΑ: Συναγερμός στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - Φλέγεται ο οικισμός

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συναγερμός στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - Φλέγεται ο οικισμός

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συναγερμός στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - Φλέγεται ο οικισμός

Απειλούνται σπίτια

Αντιμέτωπη με τις φλόγες βρίσκεται πλέον η Ιπποκράτειος Πολιτείας, αφού σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι φλόγες μπαίνουν στον οικισμό.

Από την Πολιτική Προστασία νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 προς τις παραπάνω περιοχές καλώντας του κατοίκους να απομακρυνθούν προς την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Ενώ ακόμα μήνυμα από το 112 κάλεσε τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας να εκκενώσουν προς Ωρωπό.

Το πύρινο μέτωπο εδώ και λωρες έχει πάρει πια πολύ μεγάλες διαστάσεις και ήδη οι φλόγες έχουν φτάσει στο Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή, ενώ από τη βόρεια πλευρά απειλούνται Κατσιμίδι και Κοκκινόβραχο.

Όλοι οι κάτοικοι από τις συγκεκριμένες περιοχές έχουν απομακρυνθεί με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Συνολικά 95 αναζωπυρώσεις στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης

Συνολικά 95 αναζωπυρώσεις, και σήμερα περισσότερες από 12, σημειώθηκαν στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης που εκδηλώθηκε προχθές, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όλες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, υπογράμμισε, ενω η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στα πρώην βασιλικά κτήματα πήρε γρήγορα διαστάσεις προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας , με κατεύθυνση τη Δροσοπηγή και το Κατσιμίδη και προς στιγμή πέρασε την εθνικη οδό, στα διόδια των Αφιδνών, όπου και ανακόπηκε άμεσα.

 https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/politiki-prostasia/1007773_fotia-tora-synagermos-stin-ippokrateio-politeia-mpikan