Τρίτη, Αυγούστου 17

ΤΟΥΣ ΤΙΝΑΖΕΙ πάλι στον αέρα ο Πολάκης! «ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ τώρα την απόφαση για τις ανεμογεννήτριες..»

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση, μετά το σβήσιμο των πυρκαγιών και την τιμωρία των δραστών, αν πρόκειται για εμπρησμό, να κηρύξει άμεσα αναδασωτέες τις πληγείσες περιοχές

Η Εύβοια κινδυνεύει να αφανιστεί περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά. Αυτό  γράφει σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης για τις τραγικές ώρες που ζει η Εύβοια ζητώντας την ανάκληση των αποφάσεων για τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή- κάτι που δεν έχει ζητήσει μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ...  

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση, μετά το σβήσιμο των πυρκαγιών και την τιμωρία των δραστών, αν πρόκειται για εμπρησμό, να κηρύξει άμεσα αναδασωτέες τις πληγείσες περιοχές και να αποζημιώσει άμεσα και πλήρως τους πληγέντες, αλλά και να “ανακληθούν ΤΩΡΑ οι από Ιουνίου 2021 αποφάσεις της ΡΑΕ, με τις οποίες χορηγούνται 3 άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς στις περιοχές που ξεκίνησε η φωτιά”.

“Μόνο με την ανάκληση αυτών των αποφάσεων της ΡΑΕ θα αρθούν οι υπόνοιες και οι φήμες που κυκλοφορούν στην περιοχή και στο διαδίκτυο σχετικά με τα πιθανά αίτια της φωτιάς, την μη έγκαιρη κατάσβεση της και την απουσία πτητικών μέσων στην περιοχή” επισημαίνει, ενώ συμπληρώνει ότι αν δεν το κάνει η ΡΑΕ θα πρέπει να το κάνει η κυβέρνηση, διαφορετικά “οι υποψίες θα πέσουν και σε αυτή καθ’ότι μία από τις αδειοδοτούμενες εταιρείες ανήκει σε στενό συγγενικό πρόσωπο πρωτοκλασάτου υπουργού της…”.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:
ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ εκτυλίσσεται μια ΤΡΑΓΩΔΙΑ .Η πρώτη φωτογραφία είναι από το Βόλο ,πριν μισή ώρα !!!!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ειδικά για την Εύβοια, η οποία κινδυνεύει να αφανιστεί περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά να ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ και όχι αύριο:
1) Να σβήσουν οι φωτιές με κάθε τρόπο και μέσο,
2) Να επικηρυχθούν, συλληφθούν και τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες, αν πρόκειται για εμπρησμούς,
3) Να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι πληγείσες περιοχές και να απαγορευθεί να μπει έστω και μια καρφίτσα σε αυτές,
4) Να αποζημιωθούν άμεσα και πλήρως οι πληγέντες κάτοικοι και οι αγρότες της περιοχής κλπ και τέλος
5) Να ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ οι από Ιουνίου 2021 αποφάσεις της ΡΑΕ, με τις οποίες χορηγούνται 3 άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμους στις περιοχές που ξεκίνησε η φωτιά, και στις οποίες (αποφάσεις) αντέδρασαν έντονα το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι του Δήμου Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Άννας στις 22.7.2021, προαναγγέλλοντας και προσφυγή στα Δικαστήρια.
Μόνο με την ανάκληση αυτών των αποφάσεων της ΡΑΕ θα αρθούν οι υπόνοιες και οι φήμες που κυκλοφορούν στην περιοχή και στο διαδίκτυο σχετικά με τα πιθανά αίτια της φωτιάς, την μη έγκαιρη κατάσβεση της και την απουσία πτητικών μέσων στην περιοχή.
Αν δεν θέλει να το κάνει η ΡΑΕ, πρέπει να την υποχρεώσει ΑΜΕΣΑ η κυβέρνηση. Διαφορετικά, οι υποψίες θα πέσουν και σε αυτή καθ’ ότι μία από τις αδειοδοτούμενες εταιρείες ανήκει σε στενό συγγενικό πρόσωπο πρωτοκλασσάτου υπουργού της….. συγγενικό πρόσωπο πρωτοκλασσάτου υπουργού της…..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .