Τετάρτη, Αυγούστου 25

Τέλος οι άδειες στο ΕΣΥ

Τέλος οι άδειες στο ΕΣΥ

Σε μια ουσιαστική αλλά και εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε πριν από λίγο το Υπουργείο Υγείας, αναστέλλοντας όλες τις άδειες των εργαζομένων σε δομές υγείας από την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Τόσο η αύξηση των περιστατικών Covid-19, όσο και η εντεινόμενη πίεση στο ΕΣΥ από τις αυξανόμενες εισαγωγές ασθενών, αλλά κυρίως η πρόβλεψη ότι μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις εκατοντάδες υγειονομικοί θα οδηγηθούν σε αναστολή εργασίας υπαγόρευσαν την αναστολή των αδειών από την 1η Σεπτεμβρίου.

Έτσι, με κατεπείγουσα οδηγία του προς όλες τις δομές υγείας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διακόπτει τις κανονικές άδειες όλων των εργαζομένων από την 1η Σεπτεμβρίου, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σημερινό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία-Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία, καθώς και Τοπικές Ομάδες Υγείας).

Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι από 1.9.2021 και μέχρι νεοτέρας οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους.

 

Ουσιαστικά όποιος λείπει αυτή την περίοδο σε άδεια ή είχε προγραμματίσει να απουσιάσει από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να αλλάξει τα σχέδιά του. Πάντως άλλες πηγές αναφέρουν ότι η αναστολή των κανονικών αδειών έγινε και επειδή έχει παρατηρηθεί πως ορισμένοι εργαζόμενοι που δεν ήθελαν να μπουν σε αναστολή εργασίας λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού είχαν δηλώσει κανονική άδεια.

Οι αναστολές εργασίας

Ωστόσο η απόφαση ελήφθη προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν λόγω των αναστολών από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καθώς εκτιμάται ότι μόνο στην Αττική μπορεί να φθάσουν και τις 3.000

Η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για 10.000 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας

Πάντως την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να προετοιμάσει το ΕΣΥ σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή κατά την οποία αυξάνονται οι νοσηλείες λόγω του κορωνοϊού κάθε μέρα, αλλά σύντομα θα αρχίσει να μειώνεται και το διαθέσιμο προσωπικό.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας, προβλέπεται μετακίνηση προσωπικού και κυρίως νοσηλευτών ακόμα και από άλλα νοσοκομεία προκειμένου να αντεπεξέλθουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας.

Παράλληλα, με βάση το ίδιο επιχειρησιακό σχέδιο, εάν χρειαστεί θα γίνει και συγχώνευση κλινικών στην περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες.

https://www.zougla.gr/greece/article/telos-i-adies-sto-esi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .