Κυριακή, Αυγούστου 15

«Το Αφγανιστάν θα γίνει καταφύγιο για την τρομοκρατία»



Η κατάσταση στο Αφγανιστάν έχει εξελιχθεί σε «ανθρωπιστική καταστροφή» και η χώρα θα γίνει καταφύγιο εξτρεμιστικών ομάδων και τρομοκρατών, δήλωσε ο πρώην υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου.

 «Όλα πάνε στραβά ... τα σχολεία κλείνουν σε όλη τη χώρα, οι κλινικές κλείνουν σε όλη τη χώρα, οι άνθρωποι κλείνονται στα σπίτια τους, γίνονται λεηλασίες.

Οι άνθρωποι προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα ως πρόσφυγες, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να συμμετάσχουμε στην ανθρωπιστική υποστήριξη», δήλωσε ο Ρόρι Στιούαρτ στο BBC προσθέτοντας ότι πολλοί Αφγανοί φοβούνται αυτό που συμβαίνει.

«Είναι μια κατάσταση όπου δημιουργήσαμε ένα κενό. Πακιστάν, Ιράν, άλλοι παίκτες θα αρχίσουν να ρέουν σε αυτόν τον χώρο. Είναι πολύ πιθανό όταν οι Ταλιμπάν να αναλάβουν αυτό να είναι ένας χώρος στον οποίο θα λειτουργούν εξτρεμιστικές ομάδες, τρομοκράτες και άλλοι», προειδοποίησε.

 https://www.hermesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .