Τετάρτη, Αυγούστου 11

ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ – ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΑ “ΦΤΕΡΑ” – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

Πυρκαγιά στην Γορτυνία, Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.
(EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά στη Γορτυνία και στην Αρκαδία γενικότερα. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς όπως και οι εκκενώσεις οικισμών λόγω των διαστάσεων που έχει πάρει η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.

Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, για προληπτικούς λόγους, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους 12 οικισμών προς τα οποία κινείται το μέτωπο, προκειμένου να εκκενώσουν οι κάτοικοι ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς

Χρυσοχώρι, Ιαματικές πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Κάλλιανη, Δόξα, Τουμπίσι ή Μελιδόνι, εκκενώστε τώρα προς Τρόπαια, Τρίπολη».

Από το πρωί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και στη Γορτυνία Αρκαδίας, επιχειρούν 313 πυροσβέστες, με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 101 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τη Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία (3) Ε/Π και εννέα (9) Α/Φ συμπεριλαμβανομένων ενός (1) Α/Φ της Κροατίας και ενός (1) Α/Φ της Ισπανίας. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Τίποτα δεν σταματάει τις φλόγες και δεν θα σταματήσει αν δεν ολοκληρωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης να κάψουν τα πάντα, να κάψουν το Μαίναλο, προκειμένου να γεμίσουν το βουνό με “πράσινα φτερά” ήτοι, τις περίφημες ανεμογεννήτριες που ξεφορτώνονται ήδη στην Ελευσίνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτακης μπορεί να ζήτησε “συγγνώμη” από τον ελληνικό λαό. Ένα “συγγνώμη” σχεδιασμένο από τους επικοινωνιολόγους του, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα για να επιτευχθεί το σχέδιο τους, αυτό για την πράσινη ανάπτυξη. Ουσιαστικά, την παρουσία ανεμογεννητριών στα βουνά μας. Ήδη ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε το πράσινο ομόλογο που θα εκδοθεί. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι εταιρείες και οργανισμοί θα μπορούν να “πληρώσουν” οι ίδιοι την πράσινη ανάπτυξη που έρχεται.

Με λίγα λόγια, οι Έλληνες πολίτες θα χρηματοδοτήσουν τις εταιρείες του Περιστέρη, του Μυτιληναίου και του Κοπελούζου και των άλλων πλουτοκρατών για αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά κ.λπ., τα οποία θα σκεπάσουν τη χώρα από άκρη σε άκρη, όπως δηλαδή προβλέπει το «Great Reset», το βιβλίο που διάβαζε ο Κούλης.

Με αυτόν τον τρόπο η χώρα θα γίνει πλήρως ενεργειακά εξαρτώμενη από ξένα κέντρα, αφού δεν παράγει ούτε ανεμογεννήτριες ούτε φωτοβολταϊκά. Έτσι ξένα κέντρα θα ελέγχουν το πόσο ρεύμα θα καταναλώνουν οι Έλληνες και πιθανόν να εγκρίνουν ή να μην εγκρίνουν ορισμένες δραστηριότητες, όπως π.χ. κτηνοτροφία ή κατασκευές μη «ενεργειακών» κτηρίων.

Η Ελλάδα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ουσιαστικά μία χώρα-πειραματόζωο για το Great Reset, τόσο με τα lockdown και τα ψηφιακά πιστοποιητικά όσο και με την «πράσινη ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ, η πρώτη έκδοση ενός τέτοιου κρατικού τίτλου θα αποτελέσει μέρος της εκδοτικής στρατηγικής του ελληνικού δημοσίου για το επόμενο έτος. Και αυτό, διότι το δανειακό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς έχει ολοκληρωθεί, κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%95%ce%9a%ce%9a%ce%95%ce%9d%ce%a9%ce%9d%ce%9f%ce%9d%ce%a4%ce%91%ce%99-%ce%94%ce%99%ce%91%ce%a1%ce%9a%ce%a9%ce%a3-%ce%9f%ce%99%ce%9a%ce%99%ce%a3%ce%9c%ce%9f%ce%99-%ce%a3%ce%a4%ce%97-%ce%93%ce%9f/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .