Τετάρτη, Αυγούστου 25

Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου

Σε ποιους θα χορηγηθεί η τρίτη δόση

Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου | vita.gr

Για τη διαρκώς αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας λόγω της εκθετικής διασποράς του κοροναϊού στην επικράτεια, με τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών να είναι ανεμβολίαστοι, και τη χορήγηση της τρίτης ενισχυτικής δόσης έναντι της Covid-19 ενημερώνουν αυτήν την ώρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τα εμβολιασμένα άτομα έχουν κατά 65% λιγότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.


Η χορήγηση αναμνηστικής δόσης στοχεύει στη θωράκιση των ατόμων που δεν μπόρεσαν να έχουν κατάλληλη ανοσοαπόκριση. Ο άλλος λόγος είναι να ενισχυθούν τα αντισώματα μετά τη μείωση τους με την πάροδό του χρόνου.

Μετά τη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών για τη χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης εμβολίου. Η τρίτη δόση θα είναι m – RNA εμβόλιο. Θα χορηγείται σε όσους έχουν κάνει δύο δόσεις m – RNA, αλλά και Astra Zeneca και Johnson. Θα χορηγείται μίνιμουμ μετά από τέσσερις εβδομάδες από τη δεύτερη δόση

Θα χορηγείται στις ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου

  • Που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, σε άτομα που βρίσκονται λίστα μεταμόσχευσης
  • Καρκινοπαθείς – Υπό χημοθεραπεία, ακτινοθεραπεία
  • Νεφροπαθείς
  • Άτομα σε ανοσοκαταστολή – αντιφλεγμονώδη ή αυτοάνοσα νοσήματα, με HIV λοίμωξη κ.α.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .