Εκατοντάδες πολίτες συνδράμουν στην προστασία των πυρόπληκτων ζώων!

Εκατοντάδες πολίτες συνδράμουν στην προστασία των πυρόπληκτων ζώων!

Ένα πραγματικό τσουνάμι αλληλεγγύης για τα πυρόπληκτα ζώα των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής, έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες. Εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται σε επιλεγμένα σημεία και προσφέρουν είδη για την ανακούφιση και την περίθαλψη των ζώων που γλίτωσαν από τις φλόγες. 

Δείτε εικόνες από το Pet Stop, στην οδόΤατοΐου 132, στη Νέα Ερυθραία.

Σε σχετική ανακοίνωση της φιλοζωικής οργάνωσης stray.gr αναφέρεται σχετικά:

«**ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ**

1. PET STOP- Τατοιου 132 Ν. Ερυθραία

Στον σταθμό αυτόν βρίσκεται κυρίως η ομάδα μας και καταφθάνουν όλα τα ζώα στο πρώτο στάδιο της περισυλλογής τους από ανθρώπους που επιχειρούν και απο εκεί θα εκτελούνται μεταφορές προς το Γαλάτσι.

Χρειαζόμαστε ανθρώπους με υπομονή για τις μεταφορές που θα προκύψουν προς Γαλάτσι και χέρια να κρατάνε τα σκυλιά που παραλαμβάνουμε.

Απο εξοπλισμό σε αυτό το σταθμό παραλαμβάνουμε:

Λουριά

Στηθόλουρα

Κολάρα

Τροφές

Νερά

Γατοπαγίδες - Σκυλοπαγίδες

Γάντια

Κλουβιά μεταφοράς

Διπλούς οδηγούς εκπαιδευτικούς

2. Πρώην Λατομείο Γαλατσίου - στο τέλος της οδού Ήρας αριστερά.

Σε άψογη συνεργασία με Dogs' Voice στον σταθμό αυτόν καταφθάνουν τα ζώα που έχουν συγκεντωθεί ώστε να πραγματοποιηθεί ο κτηνιατρικός έλεγχος απο την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.), η καταγραφή τους και κατόπιν προωθούνται στα σπίτια προσωρινής φιλοξενίας.

Προς το παρόν δεν χρειάζονται χέρια βοηθειας εκεί. Θα ενημερώσουμε αν προκύψει ανάγκη.

Απο εξοπλισμό σε αυτό το σταθμό παραλαμβάνουμε ΜΟΝΟ:

Crate μεγάλου μεγέθους

Μεγάλες λεκάνες και σακούλες με πάγο

Υποσέντονα 60*90

Σκίαστρα

Ψυγειά κάμπινκγ μεγάλα

Είναι αδύνατον αυτές τις ώρες να απαντάμε με προσωπικά μηνύματα σε όλους τους εθελοντές που προσφέρουν βοήθεια καθώς σχεδόν όλες μας οι δυνάμεις είναι στο πεδίο και ζητάμε την κατανόηση σας.

Οδηγιές λαμβάνετε απο τους σταθμούς μόλις προσέλθετε. Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξη, θα ενημερώνουμε διαρκώς με όποια ανάγκη προκύψει.

Σε crate και κλουβιά μεταφοράς παρακαλούμε με όποιο τρόπο βάζετε επάνω το όνομα σας, γράφετε stray.gr και το τηλέφωνο σας ώστε να σας επιστραφούν όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Καλή δύναμη σε όλους όσους επιχειρούν».