Πέμπτη, Αυγούστου 26

Οικονόμου: Στην εργαλειοθήκη μας η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ποια κριτήρια εξετάζονται
Οικονόμου: Στην εργαλειοθήκη μας η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους είναι ένα εργαλείο που βρίσκεται στο τραπέζι» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε ότι σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι «να διασπείρουμε μία σύγχυση ή φημολογία που δεν θα ωφελεί σε τίποτα (αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις) να αυξήσουμε το ρυθμό των εμβολιασμών για να αναχαιτίσουμε την ορμή του κορονοϊού.

Ο Γιάννης Οικονόμου όμως αναφέρθηκε και στα κριτήρια που τίθενται για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης τα οποία είναι:

  • Τα ποσοστά του εμβολιασμού στον εκάστοτε κλάδο
  • Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού
  • Οι δυνατότητες ελέγχου – συνεπειών αν δεν τηρηθεί η υποχρεωτικότητα.

Πρόσθεσε δε ότι έχουν κλειστεί από τις 16 Αυγούστου και μετά 165.000 νέα ραντεβού, ενώ στόχος – όπως είπε- είναι να επιδιωχθούν περισσότερα.

Αναφερόμενος στους κλειστούς χώρους της διασκέδασης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι θα πηγαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες γιατί εκεί δεν μπορείς να κάνεις χρήση της μάσκας, ενώ ερωτηθείς για τις εκκλησίες απάντησε ότι «υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, όπως το πόσα άτομα μπορούν να βρίσκονται σε ναούς και γενικά λατρευτικούς χώρους και ισχύει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας».

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/7739155/oikonomou-stin-ergaleiothiki-mas-i-epektasi-tou-ypochreotikou-emvoliasmou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .