Τρίτη, Αυγούστου 31

Επικεφαλής Ιατρικού Συλλόγου του Τόκιο: «Πρέπει να δοκιμάσουμε την ιβερμεκτίνη - Μειώνει θανάτους και κρούσματα»

 Στην ιβερμεκτίνη και τα θαυματουργά αποτελέσματα που έχει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου του Τόκιο, Δρ. Haruo Ozaki.

Ο Δρ. Haruo Ozaki προέτρεψε τους γιατρούς και τους ασθενείς με Covid-19 να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα ιβερμεκτίνης, το οποίο λέει ότι είναι αποτελεσματικό στην θεραπεία και την πρόληψη του ιού.

Η ιβερμεκτίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για την θεραπεία πολλών τύπων παρασιτικών λοιμώξεων και χρησιμοποιείται από κάποιες χώρες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως μειώνονται τόσο οι θάνατοι, όσο και τα κρούσματα, παρόλα αυτά όλες οι επίσημες αρχές τονίζουν πως δεν συστήνεται για τον κορωνοϊό. Να σημειώσουμε εδώ πως πρόκειται για ένα πάμφθηνο φάρμακο. 


Συγκεκριμένα ο Haruo Ozaki είπε: 


«Στην Αφρική, αν συγκρίνουμε χώρες που διανέμουν ιβερμεκτίνη μία φορά το χρόνο με χώρες που δεν δίνουν ιβερμεκτίνη … εννοώ, δεν δίνουν ιβερμεκτίνη για την πρόληψη του Covid, αλλά μόνο για την πρόληψη των παρασιτικών ασθενειών… αν εξετάσουμε, λοιπόν, τους αριθμούς Covid σε χώρες που χορηγούν ιβερμεκτίνη, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 134,4 ανά 100.000 και ο αριθμός των θανάτων είναι 2,2 σε 100.000. Αντίθετα, αφρικανικές χώρες που δεν διανέμουν ιβερμεκτίνη έχουν 950,6 περιπτώσεις COVID ανά 100.000 και 29,3 θανάτους ανά 100.000», τόνισε ο Οζάκι κσι συνέχισε:


«Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματική μόνο βάσει αυτών των αριθμών, αλλά όταν έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία, δεν μπορούμε και να πούμε ότι η ιβερμεκτίνη δεν είναι απολύτως αποτελεσματική. Μπορούμε να κάνουμε άλλες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε την αποτελεσματικότητά της, αλλά βρισκόμαστε σε κατάσταση κρίσης».


«Όσον αφορά την χρήση της ιβερμεκτίνης, είναι προφανώς απαραίτητο να λάβουμε την ενημερωμένη συγκατάθεση των ασθενών και νομίζω ότι είμαστε σε μια κατάσταση όπου μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά το να τους παρέχουμε αυτήν την θεραπεία», συμπλήρωσε ο Ozaki.


Μάλιστα, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα, ο Ozaki υποστήριξε ότι το πρόγραμμα με την χορήγηση του εν λόγω φαρμάκου πρέπει να εφαρμοστεί λόγω της γνωστής αποτελεσματικότητάς του και των σχετικά λίγων παρενεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .