Κυριακή, Αυγούστου 15

Τι ειπώθηκε πριν ένα χρόνο στη Βουλή και μια εξήγηση στο γιατί "έπρεπε" να καεί η Βόρεια Εύβοια...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Πριν μερικές μέρες το ιστολόγιο σας πρόσφερε ένα συλλεκτικό βιντεάκι, με το πώς ο Μητσοτάκης μας αφήνει χωρίς ρεύμα και στο βιντεάκι είδαμε τον Πρόεδρο της... "Ελληνικής Λύσης" να μιλά στις 29/7/2020 στη Βουλή. Με τις καταστρεπτικές φωτιές, που έκαψαν την Αττική, τη Βόρεια Εύβοια και πολλές ακόμα περιοχές της χώρας, είδαμε την απίθανη σύσταση "άριστου" "ειδικού" της κυβέρνησης να χτίζουμε με λιγότερο τσιμέντο, "φερ' ειπείν με ξύλο". Έκτοτε ο "ειδικός" έχει εξαφανιστεί, και το ιστολόγιο εξέδωσε Amber Alert, τον αναζητούμε για απαντήσεις.

Σήμερα συνεχίζουμε με τις φωτιές, καθώς η βάση για να "αξιοποιούνται" οι καμένες εκτάσεις, ιδίως με εγκατάσταση αιολικών, μπήκε το 2012, με την απόφαση 2499 του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εισηγήτρια; Η #NotMyPresident, η οποία τότε έθεσε τα θεμέλια για τη μετέπειτα "αξιοποίησή" της απ' το πολιτικό σύστημα. Το νόημα της συγκεκριμένης απόφασης είναι πως στα καμένα μπορεί να χτιστεί ο,τιδήποτε, αρκεί να είναι "για καλό σκοπό". Κι ας χαρακτηριστούν οι καμένες εκτάσεις αναδασωτέες, ας ήταν χαρακτηρισμένες ως "προστατευμένοι οικότοποι εθνικής σημασίας", ας είναι ό,τι θέλει: νόμος είναι το δίκιο του "επενδυτή"! Αν μάλιστα ο "επενδυτής" είναι και "δικός μας", ακόμα καλύτερα!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Εν τω μεταξύ, μετά την έντονη συζήτηση για το πώς φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα, έντρομη η ΕΛΕΤΑΕΝ έσπευσε να πετάξει νέα παραπληροφόρηση στον αέρα, πως δήθεν τα αιολικά "προστατεύουν τα δάση". Επειδή δεν αντέχεται τόση προστασία απ' τους "προστάτες", σήμερα το ιστολόγιο σας προσφέρει ένα νέο συλλεκτικό βιντεάκι, ούτε τριάμισι λεπτά, με τη συνέχεια της ομιλίας του Προέδρου της "Ελληνικής Λύσης" στις 29/7/2020 στη Βουλή και "κάποια" στιγμιότυπα απ' την Εύβοια. Φυσικά δεν ίδρωσε κανενός τ' αυτί για όσα ακούστηκαν τότε στο Κοινοβούλιο, αφού η τσίπα και το φιλότιμο έχουν χαθεί απ' τα σάπια κόμματα.

Και μη νομίζετε πως μόνο στη Βόρεια Εύβοια θα εμφανιστούν "αξιοποιητές": στο Τατόι να δείτε συνωστισμό! Είπαμε, η απόφαση ΣτΕ 2499/2012 λέει "Στα καμένα βάλτε αιολικά ή ό,τι άλλο θέλετε!"

Απολαύστε το βίντεο!

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

 

 https://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2021/08/blog-post_56.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .