Πέμπτη, Αυγούστου 12

Η οικονομική φιλοσοφία του ελληνικού κοινοτισμού

Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί μια ελληνική πολιτική παιδεία, ένα άλλο πολιτικό ήθος που θα εκκινεί από την δημιουργικότητα των πολιτών σε τοπικό επίπεδο, μέσα στις κοινότητες, στους δήμους και την ύπαιθρο που τους πλαισιώνει. Η εδαφολογία ως επιστήμη γεωλογική και

γεωπονική είναι ένα πεδίο το οποίο αποτελεί τη βάση για να μιλήσει κανείς για αρχέγονη πολιτική.

Με βάση την εδαφολογία θα εκκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση για τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η ελληνική γη ως προς την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση μιας αυτόχθονης οικονομίας δομημένης μέσα στις κοινότητες με την αγροτική τους παραγωγή. Με την ανάπτυξη της εδαφολογίας ως πολιτικής αξίας στο δημόσιο χώρο εκκινεί και η συζήτηση σε δημοτικό, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο για τη γενικότερη οικονομική αναπτυξιακή φιλοσοφία του ελληνικού υποδείγματος σε σχέση με το τι αξίζει και τι μπορεί να παραχθεί μέσα από τον πρωτογενή τομέα μέσα στο βαλκανικό και ευρωπαϊκό παραγωγικό ψηφιδωτό.


Επιμέλεια παρουσίαση: Πολυξένη Λυκίδου

Κείμενο του Αθανάσιου Μιχαλόπουλου (Φιλόλογος -Φιλοσοφία - Δάσκαλος)

από youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .