Τρίτη, Αυγούστου 17

Αφγανιστάν: Αυτό προφανώς ΔΕΝ είναι Σαϊγκόν...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
ΦΩΤΟ 1: Απελπισμένοι Αφγανοί, συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων,
προσπαθούν να εισβάλλουν σε αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ,
καθώς προσπαθούν να διαφύγουν. Αφγανιστάν (15 Αυγούστου 2021)
ΦΩΤΟ 2: Απελπισμένοι Βιετναμέζοι, συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων,
προσπαθούν να εισβάλλουν σε αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Σαϊγκόν το Νότιο Βιετνάμ
καθώς προσπαθούν να διαφύγουν. Βιετνάμ (30 Απρίλη 1975)

[Βλέπε, σε: 46 χρόνια από την συντριπτική ήττα του ιμπεριαλισμού στο Βιετνάμ!]
Όταν η πραγματικότητα είναι χειρότερη από την κοροϊδία...
Η συνηθισμένη, πλέον, ντροπή της πάλαι ποτέ "υπερδύναμης" και σήμερα ξεδοντιασμένων κι ανίσχυρων ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, με τη συνεισφορά της... "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας", το 4ο Ράιχ και των λακέδων τους ως υπηρετικό-δουλικό προσωπικό,
συμπεριλαμβανομένης της αποικίας τους Ελλάδα...
Αφγανιστάν σήμερα: Αυτό προφανώς ΔΕΝ είναι Σαϊγκόν... Εμπεριέχει κι άλλες παράμετρους.

 Εξαγωγή "δημοκρατίας" για λογαριασμό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πληρώνει ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός... και βάπτισαν "Ελληνική ειρηνευτική δύναμη στο Αφγανιστάν"...

Όμως, μήπως αυτή η επαναφορά των Ταλιμπάν, δημιούργημα των ΗΠΑ κι Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέρεται ως μια νέα στρατηγική των ιμπεριαλιστών με στόχους και την επίθεση εναντίον του Ιράν; Θα μπορέσει η Ρωσία του Πούτιν να γίνει καταλύτης για μια άλλη πραγματικότητα στην περιοχή με σταθερότητα και ειρήνη; Μπορούν οι περισπούδαστοι "αναλυτές", πανεπιστημιακοί διεθνολόγοι, δημοσιογράφοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, να μας προσφέρουν κατά το δοκούν "σανό" χωρίς να μας δίνουν την ιστορική εξέλιξη στο Αφγανιστάν, όπως για παράδειγμα τη "Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Αφγανιστάν"; Τι σημαίνει, τι θέλουν να πουν τα σημερινά δημοσιεύματα με "ανθρωπιστικό" φερετζέ για «Τουλάχιστον δέκα πολίτες του Αφγανιστάν που εργάστηκαν επί μία δεκαετία ως διερμηνείς της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που επιχειρούσε στη χώρα μαζί με το υπόλοιπο ΝΑΤΟ, ενώ είχαν λάβει σαφείς διαβεβαιώσεις πως θα "επιβραβευτούν" με άσυλο και άδεια παραμονής στην Ελλάδα, έχουν ξεχαστεί πλήρως από το ελληνικό κράτος και βρίσκονται στο στόμα του λύκου, καθώς οι Ταλιμπάν τούς κυνηγούν λυσσαλέα ως "προδότες"»; Ο "ανθρωπισμός" περιορίζεται σε 10 πολίτες του Αφγανιστάν που υπηρέτησαν με πλούσια ανταμοιβή τους επαγγελματίες στρατιώτες που υπηρετούσαν τα Νατοϊκά συμφέροντα κι αυτοί με πλούσια ανταμοιβή και γερό "δόντι" για την μετακίνησή τους σε υπηρετική θέση στο Αφγανιστάν; Μήπως προετοιμάζουν και "ανθρωπιστική" δράση υποδοχής "προσφύγων-μεταναστών", δηλαδή δουλεμπόριο για φθηνά εργατικά χέρια;

Τροφή για σκέψεις, από τον Ιταλό βουλευτή Pino Cabras, ανεξάρτητος μετά την "ευρωπαϊκή" στροφή του Κινήματος 5 αστέρων (Μπέπε Γκρίλο) και τη συγκυβέρνηση με την καθεστηκυία αριστερά, τη δεξιά κι ακροδεξιά: «Αυτοί που από το 2001 στο όνομα του φόβου μας πούλησαν ομόφωνα ως καλό και δίκαιο τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και τους επόμενους πολέμους για 20 χρόνια, είναι σήμερα οι ίδιοι που στο όνομα του φόβου θέλουν, πάλι ομόφωνα, να μας πουλήσουν αποφάσεις αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Δεν αναμένω διαφορετικά αποτελέσματα. Ο πραγματικός ιός μόλυνσης της εποχής μας είναι τα ΜΜΕ, με επικεφαλής μερικούς ολιγάρχες με απάνθρωπες ιδέες, χωρίς δεσμούς με το κοινό καλό».

Αναγκαίες σημειώσεις μιας σύντομης ιστορικής διαδρομής, για όλα όσα σιωπούν στην "πολιτισμένη" δύση, τόσο η "αριστερά της εποχής μας" (Νατοϊκή αριστερά), όσο κι οι "φιλελεύθεροι" της δεξιάς:

27 Απρίλη 1978...η "Λαϊκή Εξέγερση του Σαούρ"!
 
Το "Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα" του Αφγανιστάν μαζί με τους κομμουνιστές στρατιωτικούς, δίνουν σάρκα και οστά στο σοσιαλισμό στη χώρα.
Με την "Λαϊκή Εξέγερση του Σαούρ", την πτώση και κατάργηση της μοναρχίας του βασιλιά Ζαχίρ Σαχ, έχουμε ενδεικτικά και σημειολογικά, ορισμένες από τις αλλαγές στο διεφθαρμένο καθεστώς:
- Κατάργηση της φεουδαρχίας (γαιοκτήμονες) και την γη να παραδίδεται στους δουλοπάροικους αγρότες (κολίγοι).
- Κρατική παρέμβαση στις τιμές των βασικών ειδών διατροφής.
- Κρατικοποίηση ΟΛΩΝ των κοινωνικών υπηρεσιών και ΔΩΡΕΑΝ παροχή αυτών των υπηρεσιών στο λαό.
- Δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
- Νομιμοποίηση των συνδικάτων.
- Απαγόρευση γάμων με ανήλικα κορίτσια κι απαγόρευση της προίκας, δηλαδή γαμους για εμπορικούς σκοπούς.
- Απαγόρευση της σαρίας, την απονομή δικαιοσύνης από "δικαστήρια" των φυλάρχων.
- Κατάργηση των νόμων που απαγόρευαν στα μικρά κοριτσάκια να πηγαίνουν σχολείο.
- ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ παροχή Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και Παιδείας για όλους τους πολίτες...
Μια οικονομική ανάπτυξη άνευ προηγουμένου, που κανένας δεν μπορούσε να διανοηθεί. Ενδεικτικά:
- Κατασκευές δύο βιομηχανιών εξαγωγής φυσικού αερίου με εξαγωγές που ανήλθαν στο 40% του εθνικού πλούτου.
- Αύξηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά 61%.
- Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής 25%.
- Αύξηση παραγωγής κρατικών επιχειρήσεων 47%, κατασκευή 100 νέων βιομηχανιών, φράγματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άρδευσης, 1.600 χιλιόμετρα κατασκευής νέων αυτοκινητοδρόμων.
- Αύξηση παραγωγής αλεύρων 60%, κρέατος 17%, τσιμέντου 11%.
- Αγώνας εναντίον του αναλφαβητισμού ενηλίκων, με την ολοκλήρωση της επιχείρησης για 1.380.000 άνδρες και γυναίκες.
- Απαγόρευση παραγωγή όπιου για την ηρωϊνη, τέλος στο εμπόριο ναρκωτικών.
Το 1978 στο Αφγανιστάν λειτουργούσαν 30 νηπιαγωγεία, το 1985 λειτουργούσαν 309. Αύξηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας 92%, Πανεπιστήμια, Ιατρικές Σχολές με αύξηση ειδικευμένων γιατρών 70%... κι ένας χωρίς τέλος κατάλογος με επιτεύγματα που ονειρεύονται σήμερα στην "πολιτισμένη" δύση των τραπεζιτών του υπερεθνικού κεφαλαίου.

Έτσι έφθασαν στο Αφγανιστάν οι "πολιτισμένοι εκδημοκρατιστές" της δύσης, ακόμη και της ψωροκώσταινας Ελλάδα, την αποικία χρέους και μνημονίων, για να συνδράμουν τον αγώνα για την "αντιμετώπιση του κομμουνισμού" στο Αφγανιστάν.
Ο Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι (Zbigniew Brzezinski), Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της μεγάλης "δημοκρατίας" των ΗΠΑ (1977 - 1981), αναλαμβάνει προσωπικά τις επιχειρήσεις και τη δημιουργία των Ταλιμπαν στο Αφγανιστάν, για την "αντιμετώπιση του κομμουνισμού".
Ο Μπρζεζίνσκι ποζάρει στα ΜΜΕ παραδίδοντας φορτία όπλα στον πράκτορα της αμερικάνικης Cia Οσάμα Μπιν Λάντεν (Osama bin Laden), μετέπειτα "τρομοκράτη" για τις ΗΠΑ. Όχι μόνον η Cia, αλλά κι η αγγλική MI 6, εξόπλισαν, εκπαίδευσαν τους μαχητές του Μπιν Λάντεν. Όπως ακριβώς συνέβη στη Συρία με την "αραβική άνοιξη made in USA" και τον λεγόμενο "ελεύθερο συριακό στρατό", τους φονιάδες που φιλοξενεί και προστατεύει ΚΑΙ σήμερα η αποικία Ελλάδα.

Από την πρώτη επέτειο της Επανάστασης... τη Λαϊκή Εξέγερση του Σαούρ (1978) την κατάργηση της μοναρχίας του βασιλιά Ζαχίρ Σαχ... όταν οι άνθρωποι τόλμησαν να ονειρεύονται για μια ζωή που αξίζει να ζήσεις!

Όταν η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία αποσιωπά την αλήθεια και για το Αφγανιστάν...
Ένα τεράστιο ψέμα σήμερα η χρήση της φωτογραφίας του βραβευμένου Γιάννη Μπεχράκη, που τράβηξε τη φωτογραφία την ημέρα που έπεσε το καθεστώς των Ταλιμπάν το 2001 στην Καμπούλ, με λεζάντα "νεαρή γυναίκα πέταξε τη μπούργκα κ άφησε τον ήλιο για πρώτη φορά να αγγίξει το πρόσωπο της". Οι Ταλιμπάν πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην "πολιτισμένη" δύση για την "αντιμετώπιση του κομμουνισμού".

"Διαφεύγει" στη δημοσιογραφία σε διατεταγμένη υπηρεσία,
πως στο σοσιαλιστικό Αφγανιστάν η γυναίκα είχε πρωταρχικό ρόλο στη ζωή και την πολιτική, μέχρι την "εξαγωγή δημοκρατίας" από τη δύση με τους Ταλιμπάν. Θαυμαστό παράδειγμα η
επαναστάτρια υπουργός Αναχίτα Ρατεμπζάντ (1931-2014), μέλος του Επαναστατικού Συμβουλίου, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσων (1978-1979), υπουργός Παιδείας (1979-1980), αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (1980-1986). Η Anahita Ratebzad, μετά την "εξαγωγή δημοκρατίας" από τη δύση δραπετεύει στη Μόσχα. Επιστρέφει το 1989 κι αναγκάζεται σε φυγή στη Μόσχα, εκ νέου το 1992. Δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ, ούτε καν όταν οι δυτικοί εγκαταλείπουν τους Ταλιμπαν κι εγκαθιδρύουν ένα διεφθαρμένο αμερικανοκίνητο καθεστώς (2001) και πεθαίνει στην εξορία.
Ένα δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" (13 Οκτώβρη 2001), μας τη θυμίζει: "Η γυναίκα υπουργός"


Όταν στο Αφγανιστάν -πριν την επιχείρηση "εξαγωγής δημοκρατίας" της "πολιτισμένης" δύσης (όπως θέλουν τη Συρία)- οι γυναίκες δεν φορούσαν μπούργκα...


 

Αφγανιστάν δεκαετία του '70... Σήμερα, μετά την "εξαγωγή δημοκρατίας" από την πολιτισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ! Κι από κοντά "ελληνικός" επαγγελματικός στρατός για τη "δημοκρατία" στο Αφγανιστάν, που πληρώνει πλουσιοπάροχα ο ελληνικός λαός!

Ο Ronald Reagan συναντά  στο Λευκό Οίκο, το 1983, τους Αφγανούς  διοικητές των Ταλιμπάν, για τον συντονισμό αντιμετώπισης του "κομμουνισμού" (πηγή φωτο: Reagan Archives)
 
 

Οι γνωστοί "ισαποστάκηδες" επαναφέρουν σήμερα τη συζήτηση στην "Σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν (1979), που ουσιαστικά δικαιολογεί την "εξαγωγή δημοκρατίας" από τη δύση. Επρόκειτο για "εισβολή", ή νόμιμη πρόσκληση, όπως η σημερινή Ρωσική παρουσία στη Συρία και σύμφωνη με το λεγόμενο "διεθνές δίκαιο", που έχουν κουρελιάσει οι "πολιτισμένοι";

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Αφγανιστάν είναι σύμμαχος της Σοβιετικής Ένωσης. Έτσι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο έχουμε το "Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας Αφγανιστάν - Σοβιετικής Ένωσης" (4 Δεκέμβρη 1978).

Όταν λοιπόν η αμερικάνικη Cia κι οι μυστικές υπηρεσίες της "πολιτισμένης" Ευρώπης, με τη συνεισφορά του Πακιστάν ξεκινούν την εξέγερση εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης (όπως ακριβώς συνέβη με τους εξεγερμένους εκδημοκρατιστές στη Συρία, με τη συνεισφορά της Τουρκίας) κι οι Ταλιμπάν εξοπλισμένοι κι εκπαιδευμένοι από τις ΗΠΑ καταλαμβάνουν 23 από τις 28 επαρχίες του Αφγανιστάν, το Αφγανικό Επαναστατικό Συμβούλιο ζητεί από τη σύμμαχο ΕΣΣΔ την ενεργοποίηση του "Συμφώνου Φιλίας", ώστε ν' αποκατασταθεί η δημοκρατική τάξη. Πάντα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Αυτή τη νόμιμη και διεθνή πρακτική (όπως θα υπερασπιστεί το ΝΑΤΟ, ή η Ευρωπαϊκή Ένωση -η Ε.Ε. και την Κύπρο μας- την Ελλάδα σε περιπτώσεις προκλήσεων, εισβολής, κατοχής, παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων... * αυτή η σημείωση για να προκληθεί ευθυμία, όταν έχουμε εισβολή-κατοχή της Κύπρου και καθημερινές προκλήσεις στην Ελλάδα), μετέτρεψαν οι ιμπεριαλιστές ως εισβολή και τότε, όπως σήμερα, είχαν τη συμπαράσταση της Νατοϊκής αριστεράς, αυτού που σήμερα βάπτισαν "αριστερά της εποχής μας", των "ανοιχτών συνόρων", των "ατομικών δικαιωμάτων", αλλά και των "μαζικών εμβολιασμών", του υγειονομικού απαρτχάιντ... και πάει λέγοντας...

Ακόμη κι η λεγόμενη εγχώρια κομουνιστική αριστερά, συνεχίζει απτόητη χωρίς να μορεί να κατανοήσει, ή δεν θέλει, τι συμβαίνει. Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος, μεταξύ άλλων: «Στο Αφγανιστάν, την δεκαετία του ’80, συγκρούστηκε ο σοσιαλισμός με τον καπιταλισμό. Ο δεύτερος νίκησε. Το τι σημαινε εκείνη η νίκη του καπιταλισμού, το βλέπουμε σήμερα. Το ποιά ήταν η κατάληξη αυτής της νίκης το βλέπουμε – ολοκάθαρα – σήμερα.  Και στο Αφγανιστάν και παντού...» (Αφγανιστάν: Είναι ο ιμπεριαλισμός, ηλίθιε!)

Όχι Νίκο Μπογιόπουλε... «Στο Αφγανιστάν, την δεκαετία του ’80, συγκρούστηκε ο σοσιαλισμός με τον καπιταλισμό. Ο δεύτερος νίκησε...»...

Στο Αφγανιστάν δεν νίκησε ο καπιταλισμός!

«Οι ιδέες της περεστρόικας ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αναδιοργάνωσης του σοσιαλισμού και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης θεωρίας του σοσιαλισμού, ο σοσιαλισμός δεν ήταν ποτέ πιο ελκυστικός»
Αλέκα Παπαρήγα, Γ. Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, "Πράβντα", 25 Ιούνη 1991.

Απλώς το πουλητάρι που "εκανε ελκυστικό το σοσιαλισμό"... πούλησε τη Σοβιετική Ένωση και τους λαούς στην πρώτη γραμμή εναντίον του ιμπεριαλισμού!

Νίκο Μπογιόπουλε...

«Να λες την αλήθεια,
να καταλήγεις μαζί στην αλήθεια,
είναι πράξη κομμουνιστική κι επαναστατική»
Αντόνιο Γκράμσι, "L'Ordine Nuovo", 21 Ιούνη 1919
Κανένας δεν σημειώνει πως και γιατί οι Ταλιμπάν κατέλαβαν χωρίς μάχες, κάνοντας παρέλαση 25 πόλεις σε 10 ημέρες και γιατί;
Κανένας δεν σημειώνει πως δεν υπήρξε καμία λαϊκή αντίδραση απέναντι στην "ειρηνική" προέλαση των Ταλιμπάν και γιατί;
Ας θυμηθούμε όσοι δεν διαθέτουμε μνήμη χρυσόψαρου...
Στα 8 χρόνια διακυβέρνησης του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, του δημοκρατικού μαύρου προέδρου (μαζί με τον Μπάιντεν), κάθε πρωί επέλεγαν στόχους για τα Drone, τα οποία από το Πακιστάν σκορπούσαν το θάνατο χιλιάδων αθώων.
Δολοφονούσαν αδιακρίτως κάθε συγκέντρωση πολιτών για γάμο, κηδεία, γιορτή... και φυσικά ΠΟΤΕ η δημοσιογραφική πορνεία δεν το πρόβαλε.
Σήμερα όποιος αναρωτιέται γιατί οι τρομεροί Ταλιμπάν δεν συναντούν λαϊκή αντίσταση στην κατάκτηση των αφγανικών πόλεων, να σκεφθείτε εκείνο το δωμάτιο του Λευκού Οίκου με τους δημοκράτες Ομπάμα και Μπάιντεν.
Η Ρωσία είναι η μοναδική χώρα που μπορεί ν' ανατρέψει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στο Αφγανιστάν και για ακόμη μια φορά να δείξει στον πλανήτη πως ο "βασιλιάς είναι γυμνός". Η πάλαι ποτέ υπερδύναμη είναι μια ξεδοντιασμένη, αδύναμη, τρεμάμενη γριούλα...
 
Σχετικά:

https://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2021/08/blog-post_76.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .